Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Σαν τσιζκέικ της Αριάδνης

Ένα γλυκό τύπου cheesecake με κρέμα, μπισκότα και νουτέλα.
Τα υλικά είναι για φόρμα τσιζκέικ με έλασμα 24 εκατοστών.

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
200 γρ. βιτάμ
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
4 κουταλιές νουτέλα ή μερέντα

Στο multi θρυμματίζω το πακέτο με τα μπισκότα και τα ρίχνω στη φόρμα. Λιώνω το βιτάμ και το ανακατεύω καλά μαζί με τα μπισκότα, μέχρις ότου "βραχούν" απο το λιωμένο βιταμ όλα. Στη συνέχεια με το κουτάλι ισιώνω το μείγμα. Το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάω στο μίξερ το περιεχόμενο απο το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής μαζί με 2 φλυτζάνια γάλα, στη δυνατή σκάλα για 5 λεπτά (σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες της κρέμας ζαχαροπλαστικής). Μόλις είναι έτοιμη τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια την απλώνω πάνω στα τριμμένα μπισκότα και την ισιώνω για να σφίξει και την αφήνω στο ψυγείο για μια ωρίτσα. Λιώνω σε μμπεν μαρί τις κουταλιές της νουτέλα ή μερέντα με λίγες σταγόνες γάλα. Απλώνω πάνω στην κρέμα και είναι έτοιμο.

9 σχόλια:

  1. Πανεύκολο και λαχταριστό!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω! πανεύκολο φαίνεται, θα το φτιάξω για Σ/Κ!
    Μερσί, μερσί, φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τις υπογλυκαιμίες στο λεπτο η λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει η συνταγή σου! Θυμίζει cheesecake αλλά δεν είναι.Είναι όμως το ίδιο νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή