Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες

Έβρασα κολοκυθάκια για σαλάτα, αλλά μερικά μου έμειναν.
Είπα να μη τα αφήσω παραπονεμένα και τους άλλαξαν τα "φώτα".

6 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους βρασμένα
Φρυγανιά (όση μας αρέσει)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών τριμμένο
1 φέτα τυρί κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Άνιθο
Μαϊντανό
Ηλιέλαιο

Σε ένα στραγγιστήρι με τα χέρια μου στράγγιξα τα κολοκυθάκια, κόβωντάς τα σε κομμάτια. Έπειτα τα έριξα σε ένα μπολ και τα ζύμωσα με αλεύρι, φρυγανιά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φέτα, κύβο λαχανικών,  αλάτι, πιπέρι, αυγό, άνιθο και μαϊντανό. Το μείγμα μου ήταν σφιχτό.


Σε ένα τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο έριξα το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων με ένα κουτάλι της σούπας και μόλις άλλαξαν χρώμα τους έβγαλα και τους άφησα για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή μας όρεξη!!!



6 σχόλια:

  1. Λυπησου μεεεεεεεεεεεε !!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο.. αυτά είναι τα ωραία!! καλή όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει και με βραστό κολοκύθι :)) Μου αρέσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφτιαξα πρόσφατα αλλά άνετα τρώω και τους δικούς σου!! Φιλάκια και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή