Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Καγιανάς Πελοποννήσου

Τη σκυτάλη στις παραδοσιακές συνταγές παίρνει ο καγιανάς απο την Πελοπόννησο.
Σε αρκετές περιοχές της μέσα βάζουν και κομμάτια απο παστό χοιρινό, εγω σας δειχνω την απλή εκδοχή του, προσθέτοντας απλά λίγο κρεμμυδάκι για τη γεύση.

Για 1 άτομο:

2 ζουμερές και ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνακι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μετά απο 5 λεπτά και αφου έχουν πιει το ζουμάκι τους, χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα πιάτο, μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μέχρι να πάρει τη  μορφή της φωτογραφίας.


8 σχόλια:

  1. Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιο τελειο και γρηγορο φαγητο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και από Πελοπόννησο.. δεν τον ξέρω... ίσως είμαι από άλλο χωριό που λένε... χαχα..
    τέλος πάντων... ό,τι έχει αυγό!!! μου αρέσει πολύ!! και φαίνεται και τέλειο!!!

    και.. καλά να είσαι.. καλή εβδομαδα.. τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καγιανάς ο λατρεμένος, η καλοκαιρινή ομελέτα που προτιμώ!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα είχα καγιανά χα χα χα!!!!Πολύ νόστιμο φαγητό άκρως καλοκαιρινό!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θύμισε λίγο τα αυγά με ντομάτες που φτιάχνει η μάνα μου, ε από Ζάκυνθο είναι, απέναντι! Απλά αυτή τα βάζει ολόκληρα τα αυγά και φέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου το φτιάχνει η μαμά μου αλλά δεν ήξερα ότι λέγεται έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή