Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Κατσικάκι με βινεγκρέτ


Αρκετοί δε συμπαθούν γευστικά το κατσικάκι ή το αρνάκι. Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό μαρινάρισμα και φυσικά στο κρέας που θα επιλέξετε.
Υλικά για το μαρινάρισμα:

2 κιλά περίπου κατσικάκι μπούτι
Αλάτι
Πιπέρι
2 ποτήρια ρετσίνα ή λευκο κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Βασιλικό
2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές μουστάρδα
Χυμό απο 2 λεμόνια

Υλικά για τη βινεγκρέτ μελιού:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας  ξίδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι



Με το μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρυπούλες στο μπούτι σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε μέσα τις σκελίδες με το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο σέικερ ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τη ρετσίνα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το νερό, το χυμό απο τα λεμόνια,  τη μουστάρδα και κουνάμε καλά. Βάζουμε το κρέας μας σε μια γάστρα, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο που καλύπτει καλά την επιφάνεια του ταψιού για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου για να ροδίσει καλά. 

Σε ένα μπολ με σύρμα χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρετ, αν μας φαίνεται λίγη η ποσότητα αυξάνουμε τις ποσότητες.

Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρετ.

12 σχόλια:

  1. φαίνεται... άψογο!!!
    καλή μας όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατο φαίνεται και αγαπάω πολύ τα αρωματικά που επέλεξες! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω..επιασες πολυ αγαπημενο φαγητο! θα το δοκιμασω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ μολις πριν λιγες μερες εφτασε ντοπιο κατσικακι στην καταψυξη μου κ δεν ηξερα τι να το κανω!!!εδωσες τη λυση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi dear! You hve a fantastic blog, I really like it!!!
    Do you want to follow each other? Let me know
    HAPPY WEEKEND
    xoxo
    http://stylishpatterns.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριάδνη μου χρόνια σου πολλά, να είσαι χαρούμενη και δημιουργική!!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε για πολύ νιαμ νιαμ κατάσταση!
    Πειράζει να ρίξω και κάνα δυό πατατούλες από δίπλα; ;)
    Πολλά γλυκά φιλιά και καλό φθινόπωρο Αριάδνη μου γλυκιά ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ λαχταριστό! Τι ωραία σαλτσούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτικό!!! Τρώω και όλη τη κατσαρόλα μπορώ να σου πω!Φιλούρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή