Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Ωμοφαγικό "τσίζκεικ" με κεράσια


Η πρώτη μου επαφή με τα ωμοφαγικά γλυκά ήταν αυτό το τσίζ κέικ. Δίχως ζάχαρη και δίχως ζωικά προϊόντα. Μόνο με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Είναι vegan, νηστίσιμο και πολύ διαφορετικό! Δροσερό καλοκαιρινό, σαν τούρτα παγωτό.
Υλικά για ταψάκι 25cm με αποσπόμενη στεφάνη:

Για τη βάση:
250 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα
500 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

Για την κρέμα:
300 γραμμάρια ωμά κάσιους (μουλιασμένα για 6 ώρες ή όλο το βράδυ)
250 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσια
1/4 φλυτζάνι χυμό φρέσκου λεμονιού
1/4 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου (είχα και χρησιμοποίησα σιρόπι χουρμάδων)

Για τη διακόσμηση:
Μερικά κάσιους
Μερικά κεράσια
Φύλλα δυόσμου



Σε δυνατό μπλέντερ (όχι στο multi) θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα ανακατεμένα με τη σάρκα των χουρμάδων. Με τα χέρια μας απλώνουμε τη βάση στο ταψάκι. Πλένουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα τα μουλιασμένα κάσιους, τα κεράσια, το χυμό λεμονιού, το νερό και το σιρόπι. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα, την οποία απλώνουμε πάνω από τη βάση. Αφήνουμε το γλυκό για 4 ώρες περίπου στην κατάψυξη, διακοσμούμε και σερβίρουμε. Φυλάσσεται στην κατάψυξη.

7 σχόλια:

  1. επαθα πλακα με την πρωτη φωτο! το ομολογω! και οχι τιποτα άλλο, αλλα ήθελα να ξεκινησω διαιτα και τσουπ να το το γλυκο με τα κερασακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ που σου αρεσε Ζηνα μου. Να εισαι καλα

      Διαγραφή
  2. Υπερτέλειο Αριάδνη!!!!!!!!!!!!
    Τα ωμοφαγικα γλυκακια εινα τεραστια εφευρεση 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα Αριαδνη μου
    απιστευτο
    που να το φανταζοταν κανεις οτι μπορει να υπαρχει αυτο το γλυκο
    εγω με τιποτα παντως

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο! Πολύ διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μόνο το χρώμα αρκεί για να σε κάνει να λιγωθείς! Υπέροχο και γιατί να μην κάνει και για εμάς που προσέχουμε λίγο την διατροφή μας;;;; Έλα πες μου πως κάνει! Πολλά φιλιά!

    www.artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί! Πρέπει να το δοκιμάσω. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και πεντανόστιμο. Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή