Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Γαριδομακαρονάδα

Ένα πολύ αγαπημένο μου πιάτο, καλοκαιρινό και όχι μόνο.
Υλικά για 4 άτομα:

500 γραμμάρια linguini
500 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες νο3
500-700 ml νερό
1 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γραμμάρια πολτό ντομάτας
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπερι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κομματάκι βούτυρο
Φρέσκο μαϊντανό (για διακόσμηση)
Τριμμένη παρμεζάνα (για διακόσμηση)

Αποψύχουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος και τα κρατάμε στην άκρη. Με ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι από τη ράχη κάθε γαρίδας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και το κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 15'. Σουρώνουμε καλά το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τις σοτάρουμε απο 1 λεπτό κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το ζωμό από τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 15' περίπου. Αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και βάζουμε τις γαρίδες και τα linguini στο τηγάνι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και μαϊντανό.

2 σχόλια:

  1. ερωτας η γαριδομακαρονα ερωτας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσωπικά αφού είναι πολύ δύσκολο να βρεις φρέσκιες γαρίδες, πήρα κατεψυγμένες από ΑΒ Βασιλόπουλο που είναι και σε προσφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή