Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Σαλάτα με βαλεριάνα, καρότο, βουβαλίσια μοτσαρέλα, σπόρους Chia και σορμπέ φράουλας


Φρέσκια πράσινη πολύχρωμη σαλάτα
Υλικά:

1 πακετάκι φρέσκια βαλεριάνα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 βουβαλίσια μοτσαρέλα σε κομματάκια
Αγουρέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους Chia
1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το σορμπέ:
8 κατεψυγμένες φράουλες
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βαλεριάνα και το βασιλικό μαζί με το αγουρέλαιο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το καρότο και τη μοτσαρέλα, . Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τις φράουλες, το αλάτι και τη ζάχαρη και με ένα ραβδομπλέντερ τις πολτοποιούμε και τις φέρνουμε σε υφή κρέμας. Βαζουμε το σορμπέ πανω στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τους σπόρους Chia, το σουσάμι και το εστραγκόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου