Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Αστακομακαρονάδα


Μια απο τις πιο αγαπημένες μου μακαρονάδες
Υλικά:

1 αστακό φρέσκο ή κατεψυγμένο (καλά καθαρισμένο απο τυχόν βρωμιές)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
800 γρ. ζωμό λαχανικών
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αστακό που έχουμε χαράξει απο την κάτω πλευρά. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφηνουμε να σιγοβρασει για 10 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τον αστακό ρίχνουμε τις ντομάτες και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Μόλις έχει εξατμιστεί ο ζωμός, τα σπαγγέτι είναι έτοιμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας κατω τα ζυμαρικά και πάνω τον αστακό. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτυρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου