Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Dumplings με ανάμεικτο κιμά και κιμά γαρίδας


Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με Ασιατικό αέρα!

Για τη γέμιση ανάμεικτου κιμά

250 γραμμάρια ανάμεικτου κιμα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger ή μισό κουταλάκι φρέσκο ψιλοκομμένο ginger
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμελαιο
1 κουταλιά της σούπας soya sauce
1 κουταλιά της σούπας oyster sauce

Για τη γέμιση κιμά γαρίδας

500 γραμμάρια νωπές γαρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger ή μισό κουταλάκι φρέσκο ψιλοκομμένο ginger
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμελαιο
1 κουταλιά της σούπας soya sauce
1 κουταλιά της σούπας oyster sauce
1 κουταλιά της σούπας corn flour

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη sauce

1 κουταλιά της σούπας Soya sauce
1 κουταλιά της σούπας Oyster sause
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Για τον ανάμεικτο κιμά: Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση και αφήνουμε στο ψυγειο μέσα σε μικρό σκεύος, τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη. Προσωπικά ετοιμάζω τη γέμιση μια μέρα πριν και την αφήνω στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας και να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.

Για τον κιμά γαρίδας: Αφαιρούμε το κέλυφος, το κεφάλι και το εντερακι στην ράχη της γαρίδας. Ψιλοκόβουμε τις σάρκες με μαχαίρι ή τις πολτοποιούμε το multi. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη για να μαριναριστεί.


Ζύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ ή σε καθαρή επιφάνεια. Στο κέντρο ανοίγουμε μια λακουβιτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε σκεύος , τυλιγμένη με πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη για 30'. Ξαναδουλευουμε τη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15'. Μόλις είναι έτοιμη την πλάθουμε σε σχήμα μεγάλου "βραχιολιού". Κόβουμε σε 24 μικρά κομματάκια. Ανοίγουμε το καθε κομματάκι ζύμης με τα δάχτυλα και μικρό πλάστη. Γεμίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού γεμισης ή και περισσότερο (ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να κάνουμε). Πριν κλεισουμε το dumpling, βάζουμε με το δάχτυλο μας λίγο νερό στις άκρες και τα κλείνουμε καλά.




Ρίχνουμε λιγο νερό στη κατσαρόλα και από πάνω βάζουμε το σκεύος για να αρχίσουμε τα dumplings. Πάνω απ' το σκεύος βάζουμε λαδόκολλα. Ατμίζουμε για 15-20' μέχρι η ζύμη να γίνει "διάφανη". Προσέχουμε όταν εξατμιστεί το νερό στην κατσαρόλα να προσθέσουμε και άλλο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο σχινόπρασο.




Αν δεν έχετε ατμομάγειρα ή το σκεύος για να μαγειρέψετε στο ατμό, μπορείτε να τα βράσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου