Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πολύχρωμο κοτόπουλο της Κατερίνας

Η συνταγή που ακολουθεί είναι δημιουργία της κουμπάρας μου της Κατερίνας, η οποία έχει φανταστικές ιδέες πάνω στη μαγειρική και δεν σταματά να πειραματίζεται.
Υλικά για 4 άτομα:

1 πακετάκι ρύζι μπασμάτι
1 κοτόπουλο ( ξεκοκκαλισμένο χρειαζόμαστε μόνο τη σάρκα)
Μισό βαζάκι γλυκόξινη κόκκινη σάλτσα εμπορίου
Μισό βαζάκι σάλτσα με κάρυ εμπορίου
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε κατασκευαστή και στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα που το βράσαμε, λιώνουμε τις κουταλιές μαργαρίνης, αποσύρουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε λίγα κομματάκια απο τη σάρκα κοτόπουλου και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μισό βαζάκι με τη γλυκόξινη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη η πρώτη μας σάλτσα, σε άλλο τηγάνι επίσης με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα υπόλοιπα κομματάκια κοτόπουλου, ρίχνουμε τη σάλτσα με κάρυ και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Σερβίρεται με τριμμένα τυριά ή φέτα, σαλάτα και μπύρα!

6 σχόλια:

  1. Εύκολο και νόστιμο το εξωτικό κοτοπουλάκι σου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κοτόπουλο μου αρέσει.. αν είναι και χρωματιστό... τέλειο!!!!
    καλό βράδυ... γεια στα χέρια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπωωωωω φαίνεται πολύ ωραίο!!! Πεθαίνω και για τον τίτλο του blog, αγαπώ φέτα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολο και νόστιμο το πιάτο!! Ειδικά σερβιρισμένο με φετούλα... μμμμμμ!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραίος ο δίχρωμος συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή