Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Πανακότα με βότκα και σιρόπι πορτοκάλι


Η πρώτη μου απόπειρα για να φτιάξω πανακότα ευτυχώς στάθηκε επιτυχής!
Μοίρασα το υγρό σε κάμποσα μπολάκια για να βγεί ατομικό, αλλά εσείς μπορείτε να το βάλετε σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

Υλικά:

1000 ml φρέσκο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
3 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
Μισό σφηνάκι βότκα (αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα ρίχνετε 1 σφηνάκι)
Σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι 


Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε απο τη φωτιά για να κρυώσει λίγο. Προσέχουμε να μη φουσκώσει πολύ και χυθεί το γάλα. Σε ένα πιάτο με 3 κουταλιές κρύο γάλα διαλύουμε τα φακελάκια με ζελατίνη. Προσοχή διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο υγρό, ΟΧΙ σε ζεστό. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη ρίχνουμε στο μείγμα, ρίχνουμε και τη βότκα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί ένα βράδυ. Σε ένα τηγάνι με ζεστό νερό, βυθίζουμε τη φόρμα με την κρύα πανακότα για λίγα δευτερόλεπτα. Αν κουνήσουμε τη φόρμα και κουνιέται ελαφρώς η πανακότα, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη για να τη ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και καρύδια.


14 σχόλια:

  1. Μου έδωσες τη χαριστική βολή!!!
    Θέλω κι εγώώώ!!!
    ;-)
    Φαίνεται τόσο yummy!!!
    Καλό μήνα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πεντανόστιμο !!! Τέλειος συνδυασμός !!! Καλή σου μέρα !!! Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πανακότα είναι το γλυκό μου, πλέον την φτιάχνω σε διάφορε παραλλαγές (με νουτέλα, σοκολάτα, καφέ κλπ)
    Ασε που είναι και πανεύκολο γλυκάκι!
    Την έφτιαξες πολύ ωραία και είμαι σίγουρη ότι τώρα που ξεκίνησες, δεν θα σταματάς να την φτιάχνεις, γιατί η πανακότα είναι μεγάλο κόλλημα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη & πρωτοτυπη!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω φτιάξει ποτέ πανακότα!!!!! Καιρός να δοκιμάσω κι εγώ...και σίγουρα θα ακολουθήσω την συνταγή σου....φαίνεται υπέροχο το γλυκάκι σου!!!!!!!!!!!
    Φιλιά, καλό μήνα και καλό Πάσχα, Αριάδνη μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό μάλιστα!! Είναι πανακότα μεθυσμένη!!Υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραίο γλυκακι που είναι.το προτιμώ και το κάνω συχνα ,γιατί αρέσει σ'ολους μας.Την συνταγή σου την βρίσκω υπέροχη και μονο που έχει βότκα...την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ...γιατι να με δυσκολευει αυτο το γλυκο???? θα το ξαναδοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ένα γλυκό που δεν πολυφτιάχνω (κάτι του έχω πάρει από φόβο ίσως...δεν ξέρω πάλι...) αλλά διαβάζεται άκρως ενδιαφέρουσα παραλλαγή ετούτη, Αριάδνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. wow!! θα την φτιάξω , ακουγεται πανευκολη αλλα θα τη σερβίρω με γλυκο φραουλα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ δροσερή και λαχταριστή!!!! Υπέροχη πρόταση για να κλείσουμε το γιορτινό τραπέζι!!!
    Καλό Πάσχα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από τις αγαπημένες μου γεύσεις!
    Τέλεια!

    Καλό Πάσχα, να περάσεις όμορφα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τολμηρός συνδυασμός Αριάδνη !! Δροσερό και σπιρτάτο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή