Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Τσιπούρα ψητή στο φούρνο


Μια εύκολη συνταγή για ψαράκι στο φούρνο. Μπορείτε φυσικά να το δοκιμάσετε και στη σχάρα χωρίς την προσθήκη του κρασιού.
Υλικά για 2 άτομα:

2 τσιπούρες
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο με το μάτι (κατά προτίμηση αγουρέλαιο)
Κόλιανδρο
Τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
Λεμόνι φρούτο
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί

Αν οι τσιπούρες έχουν λέπια τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια. Πλένουμε καλά μέσα και έξω το ψάρι. Στην κοιλιά του ψαριού βάζουμε το μαϊντανό με τα κλωναράκια του και λίγες φετούλες σκόρδο. Τοποθετούμε τις τσιπούρες σε ταψάκι και περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, τις υπόλοιπες φετούλες σκόρδου και το χυμό απο το λεμόνι. Με ένα πινελάκι απλώνουμε το μείγμα στα ψάρια μας, μέσα και έξω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.

8 σχόλια:

  1. Λατρεύω την τσιπούρα και την προτιμώ από αλλά ψάρια.Είναι πραγματικά μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή.Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαπημένο μου ψάρι βρε κούκλα!!Το θέλωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστή συνταγή! Αγαπώ πολύ το ψάρι, γενικώς
    και τα θαλασσινά επίσης! Φιλιά και καλησπέρες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακρως καλοκαιρινο πιατακι που λατρευω βεβαια καθε εποχη! καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατο το ψάρι και με μυρωδάτα υλικά!
    Φαίνεται ελαφρύ και γευστικό, Θα το δοκιμάσουμε!
    Να έχεις μια όμορφη μέρα!
    Φιλάκια πολλά με μια αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν συμπαθώ τα ψάρια, ψηφίζω καλαμαράκια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραία τα μυρωδικά κλπ που χρησιμοποιείς! τσιπούρα ψητή στο φούρνο κάνω συχνά. θα τη δοκιμάσω!
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή