Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Κίτρινο τυρί σε κρούστα και πετιμέζι


Κίτρινο τυρί με κρούστα και πετιμέζι.
Μπορείτε να το δοκιμάσετε με ημίσκληρα κίτρινα τυριά, γκούντα, τσένταρ και φυσικά με τυρί φέτα  κτλ.

Υλικά:

Φέτες από κίτρινα τυριά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καλαμποκάλευρο (για τραγανό αποτέλεσμα)
Σουσάμι
Νιφάδες βρώμης
Ηλιέλαιο
Παγωμένο νερό


Βουτάμε τη φέτα του τυριού στο παγωμένο νερό και μετά σε πιάτο που θα περιέχει αλεύρι, καλαμποκάλευρο, σουσάμι και νιφάδες βρώμης ανακατεμένα. Μετά ξανα βουτάμε στο νερό και μετά ξανά στο μείγμα άλευρων. Σε τηγάνι αντικολλητικό και καυτό ηλιέλαιο τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και απο τις δυο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με πετιμέζι ή φρέσκο χυμό λεμόνι.

  

5 σχόλια:

  1. Μου αρέσει το τηγανιτό τυρί και η συνταγή σου φαίνεται νοστιμότατη!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα να πω το Ωωωωω και εδώ <3 Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο μεζεδάκι!!! Το πετιμάζι θα του πηγαίνει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ειπες τωρα!!! λατρευω τυρια με γλυκες σάλτσες και το πετιμέζι απλα ήταν εμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετιμέζι πάνω στο τυρί; Θα το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει η συνταγή όπως τη διαβάζω. Να σαι καλά και πάντα νοστιμιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή