Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού


Έχετε δοκιμάσει γλυκιά πίτσα;

Αν όχι, ήρθε η ώρα να εντυπωσιάσετε!

Υλικά για τη λεπτή ζύμη πίτσας: (μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για αλμυρή πίτσα)

500 γρ. αλεύρι σκληρό
300 χλιαρό νερό (30° – 35° C)
13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

Πραλίνα φουντουκιού
Smarties
Lila pause
Νιφάδες λευκή κουβερτούρας


Εκτέλεση:

Τη ζύμη για πίτσα και την εκτέλεσή της τη βρήκα εδώ. Μετά από πολλές προσπάθειες κατέληξα σ αυτή!

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. 
Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.
Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Σημείωση: Εάν έχετε food processor ή καλό μίξερ, η διαδικασία είναι ίδια ξεκινώντας από μεσαία ταχύτητα. Όταν βάλετε το ελαιόλαδο ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέγιστο, για 1 λεπτό περίπου.
Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για δύο ώρες σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες. Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 4 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με ξύλο ώστε να γίνει κυκλική. Την βάζετε στο ειδικό ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε, μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί), αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε αν χρειαστεί τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού. 

Ψήνουμε στους 200-250οC στον αερα μέχρι να ροδίσει.

Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε απο το φούρνο. Απλώνουμε την πραλίνα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης. 

2 σχόλια: