Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Ταλιατέλες με σάλτσα σαμπάνιας και καπνιστό σολομό

Μπορεί οι συνταγές μακαρονάδων που έχετε φτιάξει κατά καιρούς, να σας άρεσαν, το συγκεκριμένο πιάτο θα σας ενθουσιάσει! Γεύσεις από Ιταλία αναμειγνύονται με τα αρώματα της Θράκης και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.   
Υλικά για 4 άτομα:

500 γραμμάρια ταλιατέλες
50 γραμμάρια βούτυρο Ροδόπη
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη
200 ml σαμπάνια
400 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη 20%
Αποξηραμένος κόλιανδρος
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές φέτες
Άνιθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και αφού κόψουμε στη μέση τη σκελίδα του σκόρδου τη ρίχνουμε για να το αρωματίσουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σαμπάνια, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον αποξηραμένο κόλιανδρο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις "δέσει" σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό, πασπαλίζουμε με άνιθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.     

8 σχόλια:

  1. Πω πω μ'αρέσει και μόνο που το διαβάζω. Και την κρατάω Σ'ευχαριστώ ΄πολύ
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο φαγητό! Αρωματικό και νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη!!!! από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες κι έχω πολύ καιρό να την φάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαυστική μοιάζει

    Φιλάκια πολλά Αριάδνη μου ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενταξει...χτύπησες φλέβα τωρα!! λατρεμενο πιάτο και του βαζω και λίγο χαβιαρι...ετσι για το εφε! αλλα με σαμπάνια δεν το έχω δοκιμάσει. παω για υλικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εξαιρέσουμε ότι προτιμώ να την πίνω την σαμπάνια, από το να την τρώω (!) η συνταγή πρέπει να είναι και πολύ ουαου! Εγώ την ίδια συνταγή την ξέρω με βότκα, που μου αρέσει να πίνω επίσης! Πολλά φιλιά γλυκό κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαίνεται απίθανο, μπράβο...

    καληνύχτα, χάρηκα... που τάπαμε... με τόσο όμορφο φαγητό... :) = χαμόγελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή