Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Σπιτική μερέντα

Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Θα χρειαστούμε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
1 χούφτα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)


Σε γυάλινο πιάτο έκοψα σε κομμάτια την κουβερτούρα και έριξα μέσα τις 2 κουταλιές μαργαρίνης. Έβαλα το πιάτο στο φούρνο μικροκυμμάτων για 2-3 λεπτά και πρόσεξα να μη μου καεί η κουβερτούρα. Έπειτα ανακάτεψα το μείγμα, μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Στη συνέχεια κοσκίνισα τις 2 κουταλιές άχνης ζάχαρης και ανακάτεψα. Έριξα το ζαχαρούχο γάλα στη μερέντα μου και ανακάτεψα ξανα καλά. Αν θέλετε ρίξτε και μια χούφτα κοπανισμένα αμύγδαλα. Διατηρείται στο ψυγείο και τη χρησιμοποιώ και σαν γλάσσο σε cupcakes, muffins κτλ.

7 σχόλια:

  1. Φαίνεται πεντανόστιμη και εύκολη!!! Θα την φτιάξω σύντομα, γιατί μάλλον θα μου χρειαστεί με τόσες χρήσεις που έχει!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαμ!

    η μαργαρίνη είναι υποχρεωτική ή γίνεται και με άλλου είδους βούτυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμώ τη μαργαρίνη που είναι πιο ελαφρια, φυτική και δεν έχει ζωικά λίπη, σε σχέση με τα βούτυρα.Είναι υποχρεωτική γιατί βοηθά στο να πήξει το μείγμα και να απλωθεί πιο εύκολα, απ τη στιγμή που θα κρυώσει στο ψυγείο μας.
      Φιλια

      Διαγραφή
    2. Οκ, ευχαριστώ για την απάντηση!

      Διαγραφή
  3. Πολύ εύκολη , αν και δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων, θα την φτιάξω όταν πάω στα ανίψια μου, θα ενθουσιαστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να λιώσεις τη κουβερτούα με τη μαργαρίνη και σε μπεν μαρί :)

      Διαγραφή
  4. Εύκολη κ πεντανοστιμη! Θα τη δοκίμασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή