Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Ριγκατόνι με αρωματική λευκή σάλτσα απο αλλαντικά

Μετά από αυτό, θα γίνεις και εσύ μακαρονάς!
Υλικά για 4 άτομα:

500 γραμμάρια ριγκατόνι
Μπέικον (όσο θέλουμε)
Προσούτο (όσο θέλουμε)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο mix πιπέριων

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το πως μας αρέσουν. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και το προσούτο. Μόλις ψηθούν ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Μόλις "δέσει" προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε ανακατεύουμε σάλτσα και μακαρόνια μαζί, όπως κάνουν στην Ιταλία. Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει πολύ και με φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι.

9 σχόλια:

  1. Μακαρόνια κόλαση Αριάδνη!!!!
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμοτατο πιάτο και τα υλικά της από τα αγαπημένα μας!

    Καλημέρα Αριάδνη!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν αμάν....προσούτο αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το "όσο θέλουμε" με τρέλανε χαχα! Νομίζω οι καλύτερες αναλογίες που έχω δει ποτέ σε συνταγή!! Λαχταριστό το πιάτο σου, μου τρέχουν τα σάλιααααα!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι να τα ανακατεψουμε με την σαλτσα οπως οι Ιταλιάνοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή μέρα και καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Μακαρονάδες είμαστε ούτως ή άλλως ........ απλή και νόστιμη η σάλτσα που προτείνεις. Καλώς σε βρήκα "φετούλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα! Ωραία ιδέα η συνταγή σου για εύκολο και αρωματικό πιάτο. Ειδικά το προσούτο με το θυμάρι "μυρίζομαι" πως θα ταιριάζουν πολύ!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή