Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πως καθαρίζουμε τα μύδια!

Τα μύδια τα λατρεύω, έτσι όπως καταλαβαίνετε, μόλις φτάσουν στα χέρια μου αναλαμβάνω να τα καθαρίσω και να τα μαγειρέψω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Ως συνήθως μου τα φέρνουν φρεσκότατα απο τη θάλασσα, αν πάρετε συσκευασμένα με κέλυφος, να αγοράσετε αυτα με την πιο πρόσφατη ημερομηνία συσκευασίας. Όσο έχουν ανοιχτό κέλυφος ή σπασμένο πετάξτε τα και μη μπείτε στη διαδικασία να τα καθαρίσετε, γιατί είναι χαλασμένα.

Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη. Τα παίρνω ένα-ένα και με μαχαιράκι καθαρίζω τις επιφάνειες τους απο την άμμο, πεταλίδες κτλ. Θέλει προσοχή για να μην κοπείτε, εναλλακτικά τρίψτε με το σύρμα της κουζίνας.  Στη συνέχεια τραβήξτε το "μουστάκι" τους προς τα έξω και προς τα κάτω. Αφού προηγηθεί αυτη η διαδικασία για κάθε μύδι, τα ρίχνετε σε μια άλλη λεκανίτσα και τα πλένετε όλα μαζί.

Ρίξτε σε κατσαρολίτσα με λίγο νερό και αχνίστε τα για 5 λεπτά. Αν δείτε ότι κάποια παραμένουν κλειστά αυτό σημαίνει ότι είναι χαλασμένα.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές:

Μυδοπίλαφο

Λαχταριστά μύδια με σάλτσα μουστάρδας 

1 σχόλιο: