Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σπιτική βελούδινη μπεσαμέλ

Σπιτική, βελούδινη μπεσαμέλ
Θα χρειαστούμε:

4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 λίτρο γάλα
1 αυγό (μπορούμε αν δεν μας αρέσει να μη βάλουμε αυγό και να βάλουμε 7 συνολικά κουταλιές κορν φλάουρ)
Μοσχοκάρυδο

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε αντικολλητική (καλύτερα) κατσαρολίτσα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα. Μετά ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το αυγό, δίχως να αφήνουμε το σύρμα, το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

11 σχόλια:

  1. πωωωω ρε Αριαδνη μου. Την λατρευω στο πατιστιο!
    Για πες. Που αλλου μπορουμε να την βαλουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου χαίρομαι που σου αρέσει, μπορείς να τη βάλεις στο μουσακά, στις μελιτζάνες με κιμα (παπουτσάκια), πάνω απο κανελόνια, πάνω απο σπανάκι σουφλέ, απο λαζάνια, απο γεμιστά μανιτάρια, απο ψητά λαχανικά, απο κοτόπουλο επίσης μπορείς να την αναμείξεις με ζυμαρικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω πω τελεια τελεια δεν την πετυχαίνουμε όμως εμεις οι ακαμάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο μ' αρέσει που αντί να καταπιάνεσαι με γκουρμέ και εξωτικά, δημοσιεύσεις συνταγές απόλυτα χρήσιμες για το τραπέζι, καθημερινό ή γιορτινό!!
    Πολλές καλημέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη και χρήσιμη η συνταγή σου!!!
    Καλή βδομάδα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δύσκολο να πετύχει... αλλά.. γιατί όχι!!!
    ευχχαριστώ... για τα σχόλια...
    Λαμπρινή Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά, την τρώω με το κουτάλι... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια σάλτσα που ενώ είναι εύκολη θέλει την τέχνη της. Ευχαριστούμε κοριτσάκι που μας δίνεις απλές καθημερινές συνταγές. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κλεβω επιτοπου για παπουτσακια χιλια φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θελω να βουτήξω το δαχτυλό μου μέσα στην φωτογραφία σου χα χα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή