Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Λαχταριστά μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Πολύ αγαπημένη συνταγή, ειδικά για τους λάτρεις των "βουτιών"!
Υλικά:

500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα (Δείτε εδώ πως καθαρίζουμε τα μύδια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή νερό
Μουστάρδα (όση θέλουμε)
Αλάτι
Πιπέρι
Κύβο λαχανικών

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο λίγα λεπτά. Σβήνουμε με ρετσίνα, ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αν μας φαίνεται λίγο το ζουμάκι, ρίχνουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

8 σχόλια:

  1. Τόσο εύκολη συνταγή; Τα λατρεύω τα μύδια! Γίνεται άραγε και με κατεψυγμένα; Ευχαριστούμε Αριάδνη μου για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και με τα κατεψυγμένα γίνεται υπέροχο!

      Διαγραφή
  2. Αριάδνη μου έχουμε να τα πούμε τόσο καιρό και έπεσα σε ένα ιδιαίτερο αγαπητό μου φαγητό! Αγαπώ τόσο πολύ τα μύδια και σε συνδυασμό με τη σάλτσα μουστάρδας είναι τρέλα! Καλό χειμώνα κοριτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για μύδια!!!
    Φαίνεται τέλεια συνταγή!!!
    Καλό μήνα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρελαινομαι για μυδια και ειδικα με μουσταρδα και βουτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ με ένα τσιπουράκι στο πλάι και το καλοκαίρι είναι πάλι πίσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή