Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες αφράτοι και αχνιστοί!
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:

3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη ούτε πολύ ρευστη ούτε πολύ σφιχτη)
1 αυγό
Αλάτι Ιμαλαϊων
Πάπρικα
Πιπέρι
1 κύβο λαχανικών τριμμένο
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά (ή όσο μας αρέσει)
Ηλιέλαιο

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρούς κύβους, αν θέλουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε λεκανίτσα με νερό να ξεπικρίσουν. Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κύβο. Ανακατεύουμε και αφού έχουμε λιώσει ελαφρώς στο multi, τις μελιτζάνες, τις ρίχνουμε και αυτές μέσα και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι και προσέχουμε η ζύμη να μην είναι ούτε ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, σε μπουκίτσες για να τηγανιστεί. Θα χρειαστεί 2 λεπτά απ τη μια πλευρά και δυο απο την άλλη και οι μελιτζανοκεφτέδες θα είναι έτοιμοι.

7 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα οι μελιτζανοκεφτέδες!!!
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπάμε μελιτζάνα και οι μελιτζανοκεφτέδες είναι φοβερό μεζεδάκι!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μας αρέσουν τα ωραία.. καλή΄μας όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μελιτζάνα με αυτό το τρόπο! Τώρα το καλοκαιράκι είναι ότι πρέπει!Σε ευχαριστούμε κούκλα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πεθαίνω για μελιτζάνες, μπορώ να τρώω μόνο μελιτζάνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ θα σε καθαρίσω! Αντε εγώ είμαι γκαβή εσύ γιατί δε με έκανες μια πρόσκλιση να δω και το 2ο blog σου; Χαμπάρι δεν πείρα. Θα σε δείρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή