Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Λαχανικά πανέ με σάλτσα γιαουρτιού

Πρόκειται για πιάτο που θα φάει με ευχαρίστηση ακόμη και κάποιος που δεν του αρέσει πολύ το κολοκυθάκι και η μελιτζάνα, σαν και εμένα!
Θα σας δώσω τα υλικά και εσείς θα τα προσαρμόσεται ανάλογα με τα λαχανικά σας.

Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Αλεύρι
Αυγά
Μοσχοκάρυδο
Νερό
Αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά ή ψύχα απο μπαγιάτικο ψωμί
Σάλτσα γιαουρτιού

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και αλάτι. Σαπουνίζουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε ροδέλες, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι. Μετα απο λίγο ρίχνουμε και τις μελιτζάνες για να στραγγίσουν. Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε ένα πιάτο αλεύρι, ένα ακόμη με αυγά χτυπημένα με λίγο μοσχοκάρυδο (για να μην μυρίζει έντονα ο κρόκος του αυγού)  και ένα τρίτο με τη φρυγανιά. Τα λαχανικά μας τα βουτάμε διαδοχικά πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και στο τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καεί το περίβλημα και δεν ψηθεί το λαχανικό μας.



4 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα και η σάλτσα γιαουρτιού φαίνεται υπέροχη και σίγουρα θα ταιριάζει με πολλά!
    Πολλές καλημέρες & φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σάλτσα είναι υπέροχη με λαχανικά μαγειρεμένα έτσι! Καλή συνέχεια Αριάδνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Πολύ αγαπημένα ορεκτικά, ταιριάζουν απίθανα με τη δροσιστική σαλτσούλα! Καλή εβδομάδα Αριάδνη, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή