Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο με μανιτάρια στην κατσαρόλα

Κοτοπουλάκι να γλύφεις τα δάχτυλά σου......
Υλικά για 4 άτομα:

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια σαμπινιόν ή μισό κεσεδάκι φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κρεμα γάλακτος (200 ml)
1 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα 
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρος
Σουμάκ
Ρίγανη
Μαντζουράνα
Θυμάρι
Δενδρολίβανο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε και απο την άλλη πλευρά μόλις πάρουν χρώμα, έτσι τα θωρακίζουμε εξωτερικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το ζωμό και τη ρετσίνα. Μετά απο 20 λεπτά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά (20-30')  μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι και είναι έτοιμο. Το συνόδευσα με κίτρινο ρύζι.

8 σχόλια:

  1. Το τελευταίο καιρό έχω φάει κόλλημα με το κοτόπουλο!! Το θέλω σε όλες τις παραλλαγές!!! Ωραία συνταγή, μου αρέσει το σουμακι. Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτόπουλο αλά κρεμ ήταν κι εμάς το μεσημεριανό μας σήμερα!
    Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγάκια μαγείρεψες σήμερα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αγαπημένη συνταγή και εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι χρησιμοποιείς πολλά και ωραία μυρωδικά και βότανα!Καλό απόγευμα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμ ωραιο φαγακι. εκανες με τα μπαχαρικά θα είναι νοστιμότατο !!! καλώς σε βρήκα εδώ ... μαλιστα μπορώ να σχολιαζω.. χι.χι. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και
    συνδυάζεται ιδανικά με το ρύζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή