Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ρεβυθάδα απο τη Σίφνο

Υγιεινή συνταγή καθώς τα ρεβύθια περιέχουν φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμάρια ρεβύθια
1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια στο multi
Αλάτι
Πιπέρι
Δάφνη
Μαϊντανό

Μουλιάζουμε όλο το βράδυ τα ρεβύθια σε λεκάνη με τη σόδα φαγητού και αρκετό νερό. Την επόμενη μέρα τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά και τα βότανα σε πήλινο σκεύος και προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να σκεπάζει τα όσπριά μας και λίγο παρα πάνω. Κλείνουμε το καπάκι με ζυμαράκι που φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή με αλεύρι και νερό. Γίνεται και σε μεταλλική γάστρα δίχως το ζυμαράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 2-3 ώρες περίπου ανάλογα με το φούρνο και το πόσο καλά έβρασαν τα ρεβύθια στην κατσαρόλα. Σερβίρεται ζεστή κι αν θέλετε προσθέστε λίγη πάπρικα. 

7 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα ρεβύθια!!! Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι πως πολλά δεν φτάνουν στην κατσαρόλα καθώς με το που μαλακώνουν στο νερό, αρχίζω και τα τρώω...χεχεχεχεχε
    Πολλά φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω και εγω να την κάνω αυτή τη συνταγή! Έχω να τη φάω από τότε που ήμουν στη Σίφνο διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη συνταγή!!!
    Καλό απόγευμα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μου θύμισες τώρα!
    Τις ρεβυθάδες που ... τσάκιζα στην Σίφνο ένα καλοκαίρι!
    Φοβερό φαγάκι!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που παγώνει και ο καιρός είναι ότι πρέπει η ρεβυθάδα! Θα την κάνω σε πυρίμαχο στο τζάκι και θα πιω κρασάκι στην υγειά της Σίφνου και στη δική σου φυσικά!Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή