Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με διάφορα μανιτάρια


Ένα πιάτο για τους λάτρεις του κρέατος και των μανιταριών.
Υλικά:

5 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
500 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών
Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό απο 2 ζουμερά μεγάλα λεμόνια
Χυμό απο 1 lime (λάιμ)
2 κουταλιες σόγια σος
Αλάτι
Πιπέρι
Mix μπαχαρικών
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί



Απο τα μανιτάρια κόβουμε ένα μέρος απο το κοτσανάκι τους και ξεφλουδίζουμε τα πορτσίνι. Τα κόβουμε φετούλες. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη ρετσίνα, το χυμό λεμονιών και το χυμό λάιμ. Ρίχνουμε διάσπαρτα τα μανιτάρια στο ταψί και προσέχουμε να μην ειναι πάνω στο κρέας, αλλά στο ταψι και να βρέχονται απο το ζουμάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη σόγια σος, το mix και καλύπτουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC. Μετά απο μισή ώρα ψήσιμο αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180οC στο γκριλ για περίπου ακόμη μισή ώρα. Προσέχουμε όμως το φαγητό μας, καθώς κάθε φούρνος είναι διαφορετικός και μπορεί να χρειαστούμε λιγότερη ή περισσότερη ώρα από όση σας συστήνω.

14 σχόλια:

  1. Φαγάκι μούρλια!!!
    Που συνδυάζει τρυφερές μπριζολίτσες με αγαπημένα μανιτάρια!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τέτοια υλικά σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο φαγάκι!!
    ωραία συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σου πως πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τον συνδυασμό μανιτάρια-πατάτες φούρνου?
    Θα το δοκιμάσω σύντομα, ακόμα και χωρίς τις μπριζολίτσες!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως λάτρης του κρέατος και των μανιταριών ξετρελάθηκα με τη συγκεκριμένη συνταγή την οποία θα πράξω άμεσα!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπημενο το μανιταρακι! και εχω και τετοιες μπριζολες! μπραβο κουκλα κ εψαχνα τι να κανω για αυριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μανητάρια... ενδιαφέρον... φαινεται τοσο ωραίο που σιγουρα θα δοκίμαζα...
    ευχαριστώ που περνάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σόγια sauce και το λάιμ έκανε την γευστική διαφορά Αριάδνη!Φαίνεται λαχταριστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μανιτάρι και σόγια! Ωραία πρόταση κούκλα!Σε ευχαριστούμε :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mourlia!! to agapimeno mou piato ever! mprizoles me patates kai ase ts alles na lene kreas mono me salata :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει που έχεις εύκολες και καθημερινές συνταγές αλλά με ένα "κλικ" κάθε φορά! Λοιπόν αν και φαν της αλκοολικής μαγειρικής, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ρετσίνα σε φαγητό. Με το άρωμα του λεμονιού και τα μπαχαρικά πρέπει να έκανε το πιάτο πολύ γευστικό. Με τα δε μανιτάρια, έχω φυσικά άριστες σχέσεις!
    Την καλημέρα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως λάτρης των μανιταριών, δεν μπορώ να μη λατρέψω και αυτή τη συνταγή! Εξαιρετικές οι μπριζόλες σου, Αριάδνη! Μπράβο για την ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελειο το παντρεμα μανιταριων με μπριζόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή