Μπορεί οι συνταγές μακαρονάδων που έχετε φτιάξει κατά καιρούς, να σας άρεσαν, το συγκεκριμένο πιάτο θα σας ενθουσιάσει! Γεύσεις από Ιταλία αναμειγνύονται με τα αρώματα της Θράκης και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια ταλιατέλες
50 γραμμάρια βούτυρο Ροδόπη
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη
200 ml σαμπάνια
400 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη 20%
Αποξηραμένος κόλιανδρος
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές φέτες
Άνιθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και αφού κόψουμε στη μέση τη σκελίδα του σκόρδου τη ρίχνουμε για να το αρωματίσουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σαμπάνια, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον αποξηραμένο κόλιανδρο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις "δέσει" σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό, πασπαλίζουμε με άνιθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια ταλιατέλες
50 γραμμάρια βούτυρο Ροδόπη
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη
200 ml σαμπάνια
400 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη 20%
Αποξηραμένος κόλιανδρος
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές φέτες
Άνιθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και αφού κόψουμε στη μέση τη σκελίδα του σκόρδου τη ρίχνουμε για να το αρωματίσουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σαμπάνια, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον αποξηραμένο κόλιανδρο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις "δέσει" σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό, πασπαλίζουμε με άνιθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πω πω μ'αρέσει και μόνο που το διαβάζω. Και την κρατάω Σ'ευχαριστώ ΄πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα
Πολύ ωραίο φαγητό! Αρωματικό και νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήσπεσιαλ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα φιλη
υπέροχη!!!! από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες κι έχω πολύ καιρό να την φάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπολαυστική μοιάζει
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά Αριάδνη μου ♥♥♥
ενταξει...χτύπησες φλέβα τωρα!! λατρεμενο πιάτο και του βαζω και λίγο χαβιαρι...ετσι για το εφε! αλλα με σαμπάνια δεν το έχω δοκιμάσει. παω για υλικα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εξαιρέσουμε ότι προτιμώ να την πίνω την σαμπάνια, από το να την τρώω (!) η συνταγή πρέπει να είναι και πολύ ουαου! Εγώ την ίδια συνταγή την ξέρω με βότκα, που μου αρέσει να πίνω επίσης! Πολλά φιλιά γλυκό κορίτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται απίθανο, μπράβο...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαληνύχτα, χάρηκα... που τάπαμε... με τόσο όμορφο φαγητό... :) = χαμόγελο...