Τα τελευταία χρόνια, οι γλυκοπατάτες, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και στην ελληνική κουζίνα.
Υλικά
2 λεπτές γλυκοπατάτες
50 γραμμάρια τριμμένο regato
50 γραμμάρια τριμμένο μετσοβόνε
Αλάτι
Πιπέρι
Αποξηραμένος κόλιανδρος
Φρέσκο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση
Για το dressing γιαουρτιού
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό από μισό lime
Ξύσμα από μισό lime
Αλάτι
Πιπέρι
Αποξηραμένος κόλιανδρος
Σαπουνίζουμε τις γλυκοπατάτες και με πηρούνι τρυπάμε τη σάρκα τους σε αρκετά σημεία. Τις τοποθετούμε σε πιάτο και τις ψήνουμε για 10' στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις είναι έτοιμες χαράζουμε στη μέση και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένο κόλιανδρο. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και γεμίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 5'.
Προσθέτουμε τα υλικά του dressing και ανακατεύουμε. (Το έκανα σε μπιμπερο μαγειρικής)
Μόλις κρυώσουν ελαφρά οι ψητές πατάτες, τις περιχύνουμε με το dressing και προαιρετικά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tips:
•Αν είστε λάτρεις των τυριών,διπλασιάστε την ποσότητα τους.
•Αρχικά ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ψηθούν πιο γρήγορα οι γλυκοπατάτες και να γλυτώσουμε χρόνο.
•Το πιάτο, μπορεί να γίνει vegan αν χρησιμοποιήσετε κίτρινο τυρί νηστίσιμο/vegan. Και αν στο dressing γιαουρτιού χρησιμοποιήσετε γιαούρτι από γάλα αμυγδάλου.
Αριαδνη μου σου γραφω και εδω, φαινεται υπεροχη η συνταγη αυτη
ΑπάντησηΔιαγραφήYπεροχες ειναι οι γλυκοπατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ετσι με τα τυρια ακόμα πιο ωραίες
Μπράβο
Υπέροχες πράγματι
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο Αριάδνη... κι εχω καιρό να φάω γλυκοπατάτες και μού αρέσουν και τα τυριά αυτά... μπράβο... καλό βραδυ, με καλή όρεξη... και καλές σου επιτυχίες
ΑπάντησηΔιαγραφή