Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αφράτα μπιφτέκια γεμιστά

Λαχταριστά, αφράτα και γευστικά.
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Μισό φλυτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
Φρυγανιά τριμμένη (όση πάρει) εναλλακτικά μπαγιάτικο ψωμί ή βρώμη
Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ένα αυγό
Τρεις φετούλες κίτρινο τυρί

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το γάλα, το ούζο, το ελαιόλαδο,  το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο. Περιμένουμε λίγα λεπτά να "δέσουν" τα αρώματα. Μετά ρίχνουμε το αυγό και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε. Μόλις πλάσουμε το μπιφτέκι, με το δάχτυλο μας πιέζουμε και κάνουμε μια μικρή τρυπούλα. Εκεί βάζουμε λίγο κίτρινο τυράκι και εν συνεχεία το πλάθουμε, έτσι ώστε να μη φαίνεται το τυρί.


Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγες στάλες ελαιόλαδο, για να μη μας κολλήσουν ή καλύπτουμε με λαδόκολλα και βάζουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ωρίτσα (ανάλογα με το φούρνο).

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφο δροσερό και νόστιμο blog !!!
    Καλώς βρεθήκαμε !!!!
    Να περάσεις κι από το δικό μου να με γνωρίσεις...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα τυριά! Θα έβαζα και λιγουλάκι ροκφόρ ανάμεσα που λατρεύω! Φιλάκια Αριάδνη μου, να έχουμε καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμ νοστιμιές!! Καλώς σε βρίσκω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή μας όρεξη.. τα κατάφερα κι έγινα φίλη.. επιτελους.. και επισημως θα τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο με πολλές επιλογές στο συνοδευτικό του...ακόμα μια ωραία συνταγή Αριάδνη μου...την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω μπιφτεκάκι και τυράκι μαζί...σκέτη λιχουδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή