Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μελιτζάνες ξεροψηστές απο τις Σέρρες

Μιας και είμαι γέννημα θρέμμα Σερρών δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω την ενότητα των παραδοσιακών συνταγών με κάτι άλλο.
Ένα κιλό μελιτζάνες
Μισό κιλό καρύδια (τριμμένα)
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
Τέσσερις φέτες ψωμί ή φρυγανιά (τριμμένες)
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε στο νερό με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αλευρώνουμε. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα περίπου. Τις βγάζουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε φετούλα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια, το τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σιμιγδάλι για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Αφήνουμε για περίπου πέντε λεπτά σε δυνατό φούρνο να ξεροψηθούν και να γινει όμορφη η κρούστα.

Υγ: Το σιμιγδάλι είναι δική μου πρόταση

3 σχόλια:

  1. Αγαπημένες μελιτζάνες, ενδιαφέρον πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν οι μελιτζάνες πολύ! Θα τις δοκίμαζα και με το σιμιγδάλι σου! Θα είναι νόστιμη προσθήκη!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή