Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σαλάτα με βραστά κολοκυθάκια, σως φυστικοβούτυρου και αλάτι Ιμαλαίων

Έβρασα μερικά κολοκυθάκια και είπα να πειραματιστώ. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Υλικά για 1 άτομο:

3 μικρά βραστά κολοκυθάκια

Για τη σως:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ρεύστο
Λίγο αλάτι Ιμαλαίων
Χυμό απο μισό λεμόνι

Ξεφλουδίζουμε τη φλούδα και κόβουμε τις δυο άκρες του κολοκυθιού. Με το εξάρτημα που ξεφλουδίζουμε, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο για να έχουν τα κολοκύθια τη μορφή της φωτογραφίας. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε καλά με κουτάλι το ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το λεμόνι και το αλάτι. Σερβίρουμε με σπόρους απο ηλιόσπορο (προαιρετικά).


6 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπη συνταγή και υποψιάζομαι ότι θα μου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία και δημιουργική η ιδέα σου! Και με δύο - τρία υλικά, μπορούμε τελικά να είμαστε πρωτότυποι. Μπράβο, αυτό θα το δοκίμαζα ευχαρίστως και με ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ενδιάφέρον ακούγεται!!! νασαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πρωτότυπο! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ωμά κολοκυθάκια!
    Καλά να περνάς & καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, λέει τρία μικρά ΒΡΑΣΤΑ κολοκυθάκια.
      Πάντως τα κολοκυθάκια τρώγονται κι ωμά κομμένα σε λεπτές φέτες ή κυβακια με μαρούλι αβοκάντο κλπ.
      Να είστε καλά

      Διαγραφή