Ένα ορεκτικό που αγαπούν στο Ιόνιο, ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά.
Θα χρειαστούμε:
Λίγες φέτες απο ξερό ψωμί
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Ξύδι
Αλάτι
Φρέσκια ντομάτα
Λίγο νερό
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό στις φέτες ψωμιού να μαλακώσουν, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι. Μετά κόβουμε τη φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια και αφήνουμε τα ζουμάκια της να πέσουν στο ψωμί. Ρίχνουμε τα κομμάτια της ντομάτας, πάνω απο τη φέτα και ξαναρίχνουμε ρίγανη και είναι έτοιμο.
Θα χρειαστούμε:
Λίγες φέτες απο ξερό ψωμί
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Ξύδι
Αλάτι
Φρέσκια ντομάτα
Λίγο νερό
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό στις φέτες ψωμιού να μαλακώσουν, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι. Μετά κόβουμε τη φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια και αφήνουμε τα ζουμάκια της να πέσουν στο ψωμί. Ρίχνουμε τα κομμάτια της ντομάτας, πάνω απο τη φέτα και ξαναρίχνουμε ρίγανη και είναι έτοιμο.
Λατρεύω την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα καλοκαίρια, συχνά το βράδυ ετοιμάζουμε "σαλάτα" με ντομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια με λίγο λάδι και ρίγανη. Είναι από τα πιο δροσερά φαγήτα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιάζει λίγο με το ντάκος του λείπει το τυράκι. Εγω ότι έχει ντομάτα φρέσκια το λατρέυω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω φάει στη Λευκάδα πριν χρόνια Αριάδνη και είχα ξετρελαθεί!!! Να το φτιάξω μια και μου το θύμησες!!! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ μιαμ ! Αγαπω τον συνδιασμο ψωμιου/παξιμαδιου με ντιματα και ριγανη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο καλοκαιρινό μεζεδάκι, θυμίζει λίγο και ντάκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!
Είδα ριγανάδα και μπήκα αμέσως!χαχαα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή τυχαίνει να μένω στη Λευκάδα κι είμαι δύσκολος στο φαγητό, την έχω δοκιμάσει κι είναι πράγματι φανταστική!Χωράει και διάφορες παραλλαγές!Όπου κι αν τη δοκιμάσει κάποιος είναι υπέροχη, αλλά στην ορεινή Καρυά κάτω απ' τα πλατάνια της πλατείας, δεν παίζεται!Στο καλό... μου άνοιξες την όρεξη!!!:-)
Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)
Τώρα εγώ τι να πω που έχω μισή καταγωγή από Ιόνιο (Ζάκυνθο); Εκεί βέβαια βάζουν ενίοτε και φέτα ή ντόπιο τυρί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα Αριάδνη!
αααα πολυ καλη επιλογη!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι το πιο νοστιμο, γρηγορο και υγιεινό φαγητο! τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ! Τέλειο για βραδινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για καλοκαιράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο καλοκαιρινό βραδινό αλλά και απογευματινό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω συχνά στο μικρό μου ψημένη φέτα με λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Την ντομάτα θα τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας για μένα.
Φιλιά!
Δε το έχω φάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πολυ αγαπημενο απο τα παιδικα μου χρονια, χωρις το ξυδι ομως. Φιλακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήa ki egw to trww polu auto alla to psinw ligo me ola ta ulika epanw gia na ginei tupoi pitsaki :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ...........είναι απίθανη. Αν τρίψεις και φέτα επάνω είναι υπέροχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας όρεξη............Καληνύχτα
Το τρώμε και στον τόπο μας .....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφο το μπλογκ σου !
Θα περνάμε.....
Κάτι παρόμοιο φτιάχνουν στην Κρήτη..
ΑπάντησηΔιαγραφήεκεί το λένε "κουκουβάγια"δε θυμάμαι καλά παρόλο που μένω χρόνια