Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ριγανάδα

Ένα ορεκτικό που αγαπούν στο Ιόνιο, ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά.
Θα χρειαστούμε:

Λίγες φέτες απο ξερό ψωμί
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Ξύδι
Αλάτι
Φρέσκια ντομάτα
Λίγο νερό

Ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό στις φέτες ψωμιού να μαλακώσουν, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι. Μετά κόβουμε τη φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια και αφήνουμε τα ζουμάκια της να πέσουν στο ψωμί. Ρίχνουμε τα κομμάτια της ντομάτας, πάνω απο τη φέτα και ξαναρίχνουμε ρίγανη και είναι έτοιμο.


20 σχόλια:

  1. Λατρεύω την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα καλοκαίρια, συχνά το βράδυ ετοιμάζουμε "σαλάτα" με ντομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια με λίγο λάδι και ρίγανη. Είναι από τα πιο δροσερά φαγήτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζει λίγο με το ντάκος του λείπει το τυράκι. Εγω ότι έχει ντομάτα φρέσκια το λατρέυω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχω φάει στη Λευκάδα πριν χρόνια Αριάδνη και είχα ξετρελαθεί!!! Να το φτιάξω μια και μου το θύμησες!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιαμ μιαμ μιαμ ! Αγαπω τον συνδιασμο ψωμιου/παξιμαδιου με ντιματα και ριγανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο καλοκαιρινό μεζεδάκι, θυμίζει λίγο και ντάκο!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα ριγανάδα και μπήκα αμέσως!χαχαα!
    Επειδή τυχαίνει να μένω στη Λευκάδα κι είμαι δύσκολος στο φαγητό, την έχω δοκιμάσει κι είναι πράγματι φανταστική!Χωράει και διάφορες παραλλαγές!Όπου κι αν τη δοκιμάσει κάποιος είναι υπέροχη, αλλά στην ορεινή Καρυά κάτω απ' τα πλατάνια της πλατείας, δεν παίζεται!Στο καλό... μου άνοιξες την όρεξη!!!:-)
    Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα εγώ τι να πω που έχω μισή καταγωγή από Ιόνιο (Ζάκυνθο); Εκεί βέβαια βάζουν ενίοτε και φέτα ή ντόπιο τυρί.

    Καληνύχτα Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι το πιο νοστιμο, γρηγορο και υγιεινό φαγητο! τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο καλοκαιρινό βραδινό αλλά και απογευματινό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα!
    Κάνω συχνά στο μικρό μου ψημένη φέτα με λάδι, αλάτι και ρίγανη.
    Την ντομάτα θα τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας για μένα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ αγαπημενο απο τα παιδικα μου χρονια, χωρις το ξυδι ομως. Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. a ki egw to trww polu auto alla to psinw ligo me ola ta ulika epanw gia na ginei tupoi pitsaki :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α...........είναι απίθανη. Αν τρίψεις και φέτα επάνω είναι υπέροχη
    Καλή μας όρεξη............Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το τρώμε και στον τόπο μας .....

    Ομορφο το μπλογκ σου !


    Θα περνάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτι παρόμοιο φτιάχνουν στην Κρήτη..
    εκεί το λένε "κουκουβάγια"δε θυμάμαι καλά παρόλο που μένω χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή