Συνταγή για αφράτη σπιτική ζύμη πίτσας
Για μια πίτσα σε μεγάλο ταψάκι
4 κουταλιές ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, για να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο ταψάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο και μετά απλώνουμε τη ζύμη ή βάζουμε λαδόκολλα η οποία καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Για μια πίτσα σε μεγάλο ταψάκι
4 κουταλιές ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, για να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο ταψάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο και μετά απλώνουμε τη ζύμη ή βάζουμε λαδόκολλα η οποία καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σπιτική ζύμη για πίτσα = η καλύτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ξέρουμε τι τρώμε!
Καλό απόγευμα!
Καλό μήνα!!!!Αυτή τη ζύμη κάνουμε κι εμείς και γίνεται τέλεια!!!!!Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τις ετοιματζιδικες.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σουκού :)
πω πω θελω πιτσα τωρα. χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια!
Μμμ, κι έχω καιρο να φτιάξω ζύμη για πίτσα! Ωραία ιδέα μου έδωσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πω εγώ όχι σε πίτσα? Όχι, βέβαια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πόσο μάλλον όταν είναι και σπιτική!!
Yummy!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
τελεια!!! μπορεις να φτιαξεις και να την αποθηκευσεις και στη καταψυξη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Zina μου :) Σας ευχαριστω πολύ για τα σχόλια
ΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!! είμαι σε αναζήτηση της τέλειας πίτσας!! φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε βρε κορίτσι φτιάξε μας μια να την ευχαριστηθούμε!!Η σπιτική ζύμη είναι τα πάντα στη πίτσα!! Καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήαν είναι για πίτσα... εγκρίνεται!!!... καλή επιτυχια!!! σε όσους την φτιάξουν την συνταγή!!.. περιμένω πρόσκληση για δείπνο με πιτσα!!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλή φαίνεται η διαδικασία, οπότε θα τη δοκιμάσω, γιατί μια φορά που είχα προσπαθήσει, είχα αποτύχει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!
Πολύ ωραία. Θα την σώσω στο Pinterest μου για όταν προκύψει σοβαρή λιγούρα για homemade καταπληκτική πίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια !!!!! μπράβο καλη κυριακή
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη... αφράτη και πολύ πιο νόστιμη από την έτοιμη!!!! Είναι πάντα καλοδεχούμενη κι εσύ την έφτιαξες υπέροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Λατρεύω την πίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
Φιλάκια ...
Εκτυπώνεται και μπαίνει με μαγνητάκι στο ψυγείο για την επόμενη φορά που θέλουμε πίτσα! Ευχαριστούμε Αριάδνη! Καλημέρα & καλή εβδομάδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήmakari na eixa upomonh na th kanw :-( dustixws panta peftw sta etoima logo apousias noikokurosinhs :P
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω ευχαριστώ . Την πήρα τη συνταγή και θα δοκιμάσω........
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
έι.. μου άνοιξες την όρεξη πρωί - πρωί..
ΑπάντησηΔιαγραφήτο καλλιτερο μπραβο σου φιλεναδα !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, πολύ ωραία! Και έψαχνε η μαμά συνταγή για ζύμη για Πίτσα....
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Πράγματι ωραία συνταγή, ξέρεις τι τρώς. Το μόνο πρόβλημα είναι στο ψήσιμο. Πως να ψηθεί αποκάτω και να γίνει τραγανή. Πού την ψήνεται κορίτσια και με πιό τρόπο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις περισσότερες φορές την απλώνω σε μεγάλο ταψι (το κλασσικο μαυρο του φούρνου) γινεται λεπτή και τραγανη . Στον αερα 180οC για 20 λεπτα, ελέγχω κιόλας γιατι μπορει να ειναι έτοιμη και νωρίτερα.
Διαγραφήπολύ ωραία, τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω!
ΑπάντησηΔιαγραφή