Η συνταγή είναι εύκολη και μπορεί να γίνει και με φιλέτο πέρκας, αυτό επισημαίνει ο κύριος Αυγέρης γνώστης της κουζίνας και δεινός μάγειρας χρόνια τώρα!
Για 6 άτομα θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα και κομμένα σε κομμάτια (δυο δακτύλων πλάτος)
4 φρέσκιες ντομάτες στο multi ή στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ξερά στο multi ή στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο στο multi ή στον τρίφτη
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 πακέτο καβουρόψιχας βρασμένο
Χυμό απο λεμόνι
Σε ένα πιάτο διαχωρίζω σε λωρίδες την καβουρόψιχα και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμόνι, όσο μας αρέσει και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα και ρίχνουμε πάνω απο το καθένα, το μείγμα φρέσκιας αρωματικής ντομάτας.
Για 6 άτομα θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα και κομμένα σε κομμάτια (δυο δακτύλων πλάτος)
4 φρέσκιες ντομάτες στο multi ή στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ξερά στο multi ή στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο στο multi ή στον τρίφτη
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 πακέτο καβουρόψιχας βρασμένο
Χυμό απο λεμόνι
Σε ένα πιάτο διαχωρίζω σε λωρίδες την καβουρόψιχα και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμόνι, όσο μας αρέσει και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα και ρίχνουμε πάνω απο το καθένα, το μείγμα φρέσκιας αρωματικής ντομάτας.
Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' λεπτά στον αέρα. Μπορούμε να ελέγχουμε και εμείς γιατί ανάλογα με το πάχος του ψαριού, μπορεί να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη ώρα. Σερβίρουμε μαζί με σγουρό μαρουλάκι και την αρωματική καβουρόψιχα.
Πρωτότυπη συνταγή!!! Φαίνεται νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ
Φιλάκια
Νεφέλη
<3 <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω! Μας έσπασε την μύτη! Ότι προέρχεται από την θάλασσα είναι αγαπημένο μου κι αυτές οι συνταγές με ξεσηκώνουν. Γεια στα χέρια σου...καλό σ/κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμμ...μέχρι τώρα το εκανα χωρίς θυμάρι κ καβουροψυχα, αλλά οι προσθήκες αυτές φαίνονται πεντανοστιμες! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΩΩ... και μου αρέσει ο μπακαλιάρος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή βρε Αριάδνη, την επόμενη φορά που θα πέσει μπακαλιάρος στα χέρια μου θα ξέρω πως να τον φτιάξω! Καληνύχτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολη φαίνεται.. κι επειδή ο μπακαλιάρος αρέσει..
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρεις κάποτε έψαχνα συνταγές κι έπεφτα σε μπλοκ επαγγελματιών..
αυτοί προφανώς θελαν να εντυπωσιάσουν με πολύπλοκες συνταγές..
εγώ μπερδευόμουν..
ενδιαφέρον τα ποστ σου!