Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σπαγγέτι με σάλτσα φέτας

Φαγάκι με άρωμα Ελλάδας!
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:

500 γρ. μακαρόνια νο10
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα τέταρτο φέτα
1 σφηνάκι γάλα
Κόκκους πιπεριών κοπανισμένους
1 κύβο λαχανικών
3 κουταλιές βιτάμ
Λίγο κόλιανδρο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, 1 σφηνάκι ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βεβαιωνόμαστε πως έχει αρκετό νερό για να μη μας λασπώσουν ή κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε ειδικά στην αρχή, συχνά. Τα βράζουμε όσα λεπτά θέλουμε και μας αρέσει.  Στραγγίζουμε τα μακαρόνια δίχως να ρίξουμε νερό για να ξεπλυθούν. Αν ρίξουμε νερό κλείνουν οι "πόροι" στην επιφάνεια και δεν απορροφάται καλά η σάλτσα. Λιώνουμε το βιτάμ με το μισό κύβο λαχανικών, ανακατεύοντας συχνά για να μη μας ψηθεί ο κύβος. Συνιστώ  βιτάμ γιατί όταν το δοκίμασα με φυτίνη ο κύβος, ούτε λίγο , ούτε πολύ κάηκε.... Μόλις λιώσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και αποσύρουμε απο τη φωτιά, ενω παράλληλα ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, το άλλο σφηνάκι ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγους κοπανισμένους κόκκους πιπεριών και τον κόλιανδρο.Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τη φέτα, αφού τη θρυμματίσουμε λίγο με τα δάχτυλά μας, το σφηνάκι γάλα και τον υπόλοιπο κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Σε λιγότερο απο 2 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη. 


8 σχόλια:

  1. Δε το ειχα σκεφτεί ποτέ! Το είχα δοκιμάσει σε σάλτσα με γαρίδες και φέτα και ήταν λουκούμι!! Θα το σκεφτώ σοβαρά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φέτα είναι τέλειο συστατικό για σάλτσα! Τη λατρεύω^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπεροχο φαινεται...παω για υλικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σάλτσα φέτας.. θα το δοκιμάσω, καθώς οι λάτρεις της φέτας γύρω μου είναι πολλοί!!!

    καλή εβδομάδα να έχεις!!! σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεμένο φαγητό!!!!! μμμμμμ!!! φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή