Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ριζότο με κιμά από λουκάνικα και ξύσμα πορτοκαλιού

Λαχταριστό και αρωματικό καταναλώνεται και ζεστό και κρύο!
Υλικά για 3 άτομα:

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης (τα οποία έχουμε περάσει απο το multi 1-2 φορές)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκο κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος
Ξύσμα απο ένα μικρό πορτοκάλι
3 φέτες κίτρινο τυρί (γκούντα ή τσένταρ)
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο



Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό κατα προτίμηση) λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, τη ρετσίνα και το ζωμό και ανακατεύουμε. Λίγο πριν "ρουφήξει" όλα τα υγρά του, ρίχνουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Μόλις "πιεί" τα υγρά του το απομακρύνουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά.


5 σχόλια:

  1. Με ξετρέλανε το ριζότο σου Αριάδνη!!! Με τη ρετσίνα και το ξύσμα πορτοκαλιού απέκτησε άλλη διάσταση!!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω μετά τη νηστεία!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κάνει παρόμοια συνταγή και είναι πεντανόστιμο!!!!!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα ριζότο έχω καλή σχέση!Αυτό έχει και το λουκανικάκι του, έχει και το άρωμα πορτοκαλιού που του πηγαίνει πολύ!Μιαμ μιαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο το ριζότο με το λιωμένο λουκάνικο, το κρασί, και το πορτοκάλι.
    Θα το φτιάξω σύντομα.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή