Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Σπιτική πίτα για γύρο ή σουβλάκι

Έψαχνα καιρό συνταγή για νόστιμες σπιτικές πιτούλες και τη βρήκα.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (η συνταγή αναφέρει μισο κύβο νωπής μαγιάς)
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.





Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.


Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).



Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.



Πηγή: argiro.gr

1 σχόλιο: