Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Φιλέτο καγκουρό με λευκή κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Ήθελα απο καιρό να κάνω ένα πιάτο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.
Βρήκα με δυσκολία φιλέτο κανγκουρό και με δελέασε. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του μοσχαριού. Αν βρείτε, θα είναι κατεψυγμένο. Ξεπαγώστε και βάλτε το σε μαρινάδα για 1-2 ώρες για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Οι Αυστραλοί το προτιμούν στα κάρβουνα.

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμάρια φιλέτο απο μπούτι καγκουρό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Δενδρολίβανο
Κόκκους πιπεριού
 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κρέατος (για το μαγείρεμα)

Για τη σάλτσα:

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 μανιτάρια πλευρώτους
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Μόλις πιεί τα υγρά του ελέγξτε αν είναι τρυφερό το κρέας του, αν δεν είναι προσθέστε λίγο ακόμη κρασάκι. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Κόψτε τα κοτσανάκια απο τα μανιτάρια κι αν χρειαστεί ξεφλουδίστε τα. Προσθέστε τα στο κρεμμύδι μόλις ροδίσει. Σβήστε με λευκό κρασί ή ρετσίνα. Μόλις πίει τα υγρά του, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και αφήστε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με πιλάφι.

19 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπο! Δεν έχω φάει ποτέ, η σαλτσούλα φαίνεται υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσω (χαχα!) τη συνταγή όμως μπορώ να τη φτιάξω με ένα άλλο κρέας! Καλημερούδια και φιλιά και καλό μήνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! περιεργα ενδιαφερον πιατο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχα ιδέα ότι τρώγεται το καγκουρώ.
    Δεν κατάλαβα όμως, πόση ώρα χρειάζεται για να μαγειρευτεί??
    Μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά μόνο??
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μεχρι να πιεί τα υγρά του και αν δεν ειναι τρυφερό προσθέτεις λιγο κρασακι ακόμα

      Διαγραφή
  5. πολύ εντυπωσιακό!!!! μπραβο που το βρηκες! μπραβο που το εφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ήξερα ότι τρώγεται το καγκουρώ!
    Με τι μοιάζει;;;
    Καλό μήνα!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιαζει πολύ με το μοσχάρι και στην όψη και στη γευση

      Διαγραφή
  7. που το βρηκες το φιλετο κουκλα? απο σουπερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πρώτη φορα που το δοκιμασα ηταν απο γνωστη εταιρεία σουπερ μαρκετ και τη δευτερη το βρηκα σε ενημερωμένο κρεοπωλείο

      Διαγραφή
  8. Δεν θα το δοκίμαζα μάλλον γιατι είμαι φοβιτσιαρα με τις νέες γεύσεις αλλά τη σάλτσα θα την φτιάχνω για όλα τα κρέατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πες και το κανες αριαδνη!!!ενοειται πως δεν εχω φαει ποτε και ενοειται πως θα δοκιμαζα ευχαριστως!!!στειλε κανα κομματι αριαδνη μου γιατι που να το βρω εδω!!!η σαλτουλα φαινεται νοστιμηηηη!!!φιλακια πολλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καγκουρό, αλήθεια ??!! Περίεργο μου φαίνεται :-)
    Βέβαια χρησιμοποιείς πάντα τόσο ωραία αρωματικά !!!! Η σάλτσα πρέπει να είναι super τέλεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ιδιαίτερη συνταγή Αριάδνη μου!!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω όταν πέσει στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο κρέας!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά αν μοιάζει στο μοσχάρι θα τρώγεται ευχάριστα!!
    Πολύ ωραίο πιάτο!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν ήξερα ότι υπάρχει στην Ελλάδα...
    ενδιαφέρον!
    καλημέρα και καλό σ/κ Αριάδνη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένταξη με έστειλες τώρα!! Καγκουρό? Τρώγεται? Δεν το είχα σκεφτεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή