Μια εύκολη συνταγή για ψαράκι στο φούρνο. Μπορείτε φυσικά να το δοκιμάσετε και στη σχάρα χωρίς την προσθήκη του κρασιού.
Υλικά για 2 άτομα:
2 τσιπούρες
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο με το μάτι (κατά προτίμηση αγουρέλαιο)
Κόλιανδρο
Τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
Λεμόνι φρούτο
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί
Αν οι τσιπούρες έχουν λέπια τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια. Πλένουμε καλά μέσα και έξω το ψάρι. Στην κοιλιά του ψαριού βάζουμε το μαϊντανό με τα κλωναράκια του και λίγες φετούλες σκόρδο. Τοποθετούμε τις τσιπούρες σε ταψάκι και περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, τις υπόλοιπες φετούλες σκόρδου και το χυμό απο το λεμόνι. Με ένα πινελάκι απλώνουμε το μείγμα στα ψάρια μας, μέσα και έξω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.
μ αρεσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήχεχε
Λατρεύω την τσιπούρα και την προτιμώ από αλλά ψάρια.Είναι πραγματικά μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή.Την καλημέρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου ψάρι βρε κούκλα!!Το θέλωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή συνταγή! Αγαπώ πολύ το ψάρι, γενικώς
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι τα θαλασσινά επίσης! Φιλιά και καλησπέρες! :)
ακρως καλοκαιρινο πιατακι που λατρευω βεβαια καθε εποχη! καλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο το ψάρι και με μυρωδάτα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ελαφρύ και γευστικό, Θα το δοκιμάσουμε!
Να έχεις μια όμορφη μέρα!
Φιλάκια πολλά με μια αγκαλιά!:))
δεν συμπαθώ τα ψάρια, ψηφίζω καλαμαράκια :P
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία τα μυρωδικά κλπ που χρησιμοποιείς! τσιπούρα ψητή στο φούρνο κάνω συχνά. θα τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ!