Ξεχωριστό πιάτο από ένα γευστικό ταξίδι στη Ταϊλάνδη.
Υλικά για 3-4 άτομα:
400γρ. Noodles ρυζιού διάφανα Ταϊλάνδης
10 μεγάλες πανσέτες κομμένες σε κυβακια, χωρίς κόκκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα μπαστουνακια
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σφηνάκια νερό
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ, διαλυμένο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό
Σησαμέλαιο
Soya sauce
2 φρέσκα κρεμμυδάκια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο γουόκ έλαιο φυστικιού ή σησαμέλαιο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο σε μπαστουνακια και 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε πιάτο.
Ετοιμάζουμε τα Ταϊλανδέζικα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρουμε σε σησαμέλαιο πανσετες χωρίς κόκκαλο κομμένες σε κυβάκια.Σβήνουμε με σόγια sauce, λίγο νερό και 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη. Διαλύουμε νισεστέ σε νερό και ενσωματώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο κρέας, τα λαχανικά και τα μουλιασμένα ταϊλανδέζικα noodles ρυζιού. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά για 3-4 άτομα:
400γρ. Noodles ρυζιού διάφανα Ταϊλάνδης
10 μεγάλες πανσέτες κομμένες σε κυβακια, χωρίς κόκκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα μπαστουνακια
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σφηνάκια νερό
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ, διαλυμένο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό
Σησαμέλαιο
Soya sauce
2 φρέσκα κρεμμυδάκια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο γουόκ έλαιο φυστικιού ή σησαμέλαιο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο σε μπαστουνακια και 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε πιάτο.
Ετοιμάζουμε τα Ταϊλανδέζικα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρουμε σε σησαμέλαιο πανσετες χωρίς κόκκαλο κομμένες σε κυβάκια.Σβήνουμε με σόγια sauce, λίγο νερό και 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη. Διαλύουμε νισεστέ σε νερό και ενσωματώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο κρέας, τα λαχανικά και τα μουλιασμένα ταϊλανδέζικα noodles ρυζιού. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μου αρέσουν πολύ τα νούντλς
ΑπάντησηΔιαγραφή