Γεύση της Ανατολής στην κουζίνα σας!
Υλικά:
200 γραμμάρια βρασμένα και αποφλοιωμένα ρεβύθια
300 γραμμάρια βρασμένο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο multi και χτυπήστε τα ,για να γίνει ένα ομοιόμορφο dip.
Tips
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ μέσα σε αρκετό νερό και μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κρατήστε λίγο από το νερό, μέσα στο οποιο έβρασαν τα ρεβύθια.Έτσι ώστε αν μας βγει αρκετά συμπαγές το dip και δεν μπορεί να χτυπηθεί στο multi, να προσθέσουμε και να αραιώσουμε ελαφρά το χούμους.
Στα μπαχαρικά δεν δίνω αναλογίες για να τα προσθέσετε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση.
Υλικά:
200 γραμμάρια βρασμένα και αποφλοιωμένα ρεβύθια
300 γραμμάρια βρασμένο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο multi και χτυπήστε τα ,για να γίνει ένα ομοιόμορφο dip.
Tips
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ μέσα σε αρκετό νερό και μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κρατήστε λίγο από το νερό, μέσα στο οποιο έβρασαν τα ρεβύθια.Έτσι ώστε αν μας βγει αρκετά συμπαγές το dip και δεν μπορεί να χτυπηθεί στο multi, να προσθέσουμε και να αραιώσουμε ελαφρά το χούμους.
Στα μπαχαρικά δεν δίνω αναλογίες για να τα προσθέσετε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση.
το ειδα και στο φβ το πιατο σου, αγαπη
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικο
συγχαρητηρια
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο αυτό το παντζαρένιο χούμους. Έχω φάει φακές με παντζάρια, με ρεβύθια όχι. Ωραίο και το food styling!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ! Τι χρώμα!!!
ΔιαγραφήΓεια σου, Αριάδνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα/θυμόμουν ότι έχεις και blog με μαγειρική!
Πολύ ωραίο!
υγ: Το παντζάρι είναι αγαπημένη τροφή :) Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή.