Θα σας το πω απλά, είναι καλύτεροι και απο αυτούς των μαγαζιών!
Υλικά:
1 κούπα γάλα
1 κούπα χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
Λίγο αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σε πλαστική λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγα το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το γάλα και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε χωρίς να αφήνουμε σβόλους. Το χειμώνα αφήνουμε τη λεκάνη με τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει κοντά στο καλοριφέρ καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη. Το καλοκαίρι καλύπτουμε πάλι με διαφανή μεμβράνη και σκεπάζουμε με πετσέτα και κουβέρτα επίσης για 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει και αφού πλένουμε τα χέρια μας, βουτάμε το ένα στη ζύμη και γεμίζουμε με αυτη το χέρι μας, σφίγγουμε τη γροθιά μας, ώστε να βγει μεταξύ αντίχειρα και δείκτη λίγη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε ηλιέλαιο (αν επιλέξετε να το κάνετε με νεράκι προσοχη να μην καείτε) κόβουμε το λουκουμά και τον πετάμε στο τηγάνι με το ηλιέλαιο που έχει κάψει. Μόλις πάρουν χρώμα τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε πιάτο σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με μέλι ή με μερέντα.
Δείτε εδώ συνταγή για σπιτική μερέντα
Υλικά:
1 κούπα γάλα
1 κούπα χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
Λίγο αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σε πλαστική λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγα το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το γάλα και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε χωρίς να αφήνουμε σβόλους. Το χειμώνα αφήνουμε τη λεκάνη με τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει κοντά στο καλοριφέρ καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη. Το καλοκαίρι καλύπτουμε πάλι με διαφανή μεμβράνη και σκεπάζουμε με πετσέτα και κουβέρτα επίσης για 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει και αφού πλένουμε τα χέρια μας, βουτάμε το ένα στη ζύμη και γεμίζουμε με αυτη το χέρι μας, σφίγγουμε τη γροθιά μας, ώστε να βγει μεταξύ αντίχειρα και δείκτη λίγη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε ηλιέλαιο (αν επιλέξετε να το κάνετε με νεράκι προσοχη να μην καείτε) κόβουμε το λουκουμά και τον πετάμε στο τηγάνι με το ηλιέλαιο που έχει κάψει. Μόλις πάρουν χρώμα τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε πιάτο σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με μέλι ή με μερέντα.
Δείτε εδώ συνταγή για σπιτική μερέντα
Τώρα τι να πω;;.. τέλειο!!!!... με γλυκανες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα! !με υγεία!!
Μιαμ μιαμμμμμμμμμμμμμ :D Μου άνοιξες την όρεξη, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι απίστευτα που σε βρίσκω, υπέροχο το μπλογκ σου :)
Να περνάς υπέροχα, πολλά πολλά φιλάκια <3
εννοειται οι σπιτικοι λουκουμαδες ειναι καλυτεροι απ τους ετοιμος!! και με τη μερεντουλα απο πανω μουρλια!! μπραβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ!!!! Τέλειο γλυκό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, βρήκες το αδύνατο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκουμάδες και με νουτέλα από πάνω??Σε παντρεύομαι χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική ανάρτηση σήμερα^^
Ειμαι σίγουρη οτι ειναι καλύτεροι απο τους ''έξω''.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηγα πριν κανα μήνα σε αυτο το σχετικά καινούργιο Λουκουματζίδικο
στην πλ. Αγίας Ειρηνης στο κέντρο... χάλια!
katarxas pethenw twra!! einai 4mish to prwi k paw na psaksw ta ntoulapia gia magia gia na ts kanw to prwi!eisai thea!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωω με πέθανες!!! Και τρελαίνομαι για λουκουμάδες με μερέντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο!
Θα τους δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Τωρα, τι ειναι αυτα που μου κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή