Βρέθηκε στα χέρια μου φάβα Σαντορινιά και δεν μπόρεσα να αντισταθώ!
Υλικά για 4-5 άτομα:
500 γραμμάρια φάβα
1-2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Μουλιάζουμε τη φάβα για 2 ώρες. Τη ρίχνουμε σε κατσαρόλα και φροντίζουμε το νερό να τη σκεπάζει καλά (2-3 δάχτυλα νερό πάνω απο την επιφάνεια των οσπρίων). Μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε με κουτάλι τον αφρό της και ανακατεύουμε που και που. Αν δείτε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας κατεβάστε θερμοκρασία και ανακατεψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμη. Για πιο απαλό αποτέλεσμα ρίξτε τη στο μίξερ μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και κόλιανδρο. Εγω τη σέρβιρα σε δύο εκδοχές
Αγουρέλαιο αρωματισμένο με βασιλικό
Υλικά για 4-5 άτομα:
500 γραμμάρια φάβα
1-2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Μουλιάζουμε τη φάβα για 2 ώρες. Τη ρίχνουμε σε κατσαρόλα και φροντίζουμε το νερό να τη σκεπάζει καλά (2-3 δάχτυλα νερό πάνω απο την επιφάνεια των οσπρίων). Μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε με κουτάλι τον αφρό της και ανακατεύουμε που και που. Αν δείτε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας κατεβάστε θερμοκρασία και ανακατεψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμη. Για πιο απαλό αποτέλεσμα ρίξτε τη στο μίξερ μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και κόλιανδρο. Εγω τη σέρβιρα σε δύο εκδοχές
Αγουρέλαιο αρωματισμένο με βασιλικό
Ελαιόλαδο απο χωριάτικη σαλάτα
Ο άντρας μου τρελαίνεται για φάβα κ η προσθήκη του κυμίνου θα του αρέσει σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε την έχω δοκιμάσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πολύ μου αρέσει η φάβα! Με πιτούλες ζεστές είναι το καλύτερο μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκες φάβα Σαντορινιά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι πολύ τυχερή, γίνεται πεντανόστιμη!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Αυτά είναι απολαύσεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα γλύφατε και τα δάχτυλά σας Αριάδνη :)
Καλημέρα & καλή εβδομάδα!