Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Ρεβανί (ραβανί) Βέροιας με μαστίχα Χίου

Αρωματικό και σιροπιαστό γλυκάκι σκέτη αμαρτία!
Υλικά

1 και 1/3 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/3 φλυτζάνι φαρινάπ
1 και 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
Μισό φλυτζάνι γάλα
1 βανίλια
5 αυγά
3-4 σταγόνες μαστίχα κοπανισμένες στο γουδί με λίγη ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 μιση ποτήρια νερό
5 κουταλιές βούτυρο
Χυμό απο 1 λεμόνι



Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, τη φαρίναπ, το σιμιγάδι, τη βανίλιατη μαστίχα Χίου και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια το περιχύνουμε με μια κουτάλα και κόβουμε τις μερίδες..

6 σχόλια:

  1. καλημερα καλη μου φιλη!
    φαινετε πεντανοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οκ..καταγραφηκε...γτ ενω το λατρευω δεν το εχω φτιαξει ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ με μαστιχa?! Τέλειο πρέπει να ειναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή