Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χταπόδι λαδορίγανη


Χταποδάκι αφράτο με λαδορίγανη, ένας φανταστικός ουζομεζές. 
Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι (Αν είναι δική μας "ψαριά" καθαρίζουμε την κουκούλα του και βγάζουμε το ''μάτι"
ή αλλιώς το σκληρό μαύρο κέλυφος στη βάση του. Το χτυπάμε με δύναμη σε τσιμεντένια επιφάνεια ή σε μεγάλη πέτρα 10 φορές περίπου μέχρι να αφρίσει και ξεπλένουμε. Αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε.)

2 ποτήρια νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι



Σε μια χύτρα ανοιχτή, δίχως να την κλείσουμε με το καπάκι, βράζουμε για περίπου δεκα λεπτά το χταπόδι με το 1 ποτήρι νερό. Έπειτα πετάμε αυτό το νερό και βάζουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό στη χύτρα και το χταπόδι. Κλείνουμε καλά το καπάκι και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα περιμένουμε 20 λεπτά και μετά σβηνουμε τη φωτιά. Μετά απο λίγο ανοίγουμε τη χύτρα και πετάμε τυχόν υγρά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, ξύδι, ενώ παράλληλα προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ο μεζές μας είναι έτοιμος.

14 σχόλια:

  1. Αγαπημένο ασφαλώς αλλά πανάκριβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μου αρέσει το χταποδι!! καλή όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που λείπει είναι το ουζάκι ή το τσίπουρο ;)
    Καλή εβδομάδα Αριάδνη! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ,χταποδι....το αδυναμο σημειο μου,μου ανοιξες την ορεξη αριαδνηηηηηηη(ειναι μια ωρα δυσκολη!)
    πολλα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λατρεμενο φαγητο, ειδικα καλοκαιρακι με συνοδεια ουζου!! τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!!!!!!!!!!! και... τρελλαίνομαι για χταποδι!!!!!!!!!!!! ... μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα στο σκάι μια συνταγή με καλαμαράκι (κονσέρβα) και ούζο και ρύζι. Πρέπει να είναι κι αυτή πολύ νόστιμη και οικονομική. Καλό ξημέρωμα Αριάδνη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική νοστιμιά, μεζές από τους λίγους. Ούζο+χταποδάκι=καλοκαίρι για μένα. Καλημέρα Αριάδνη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ αγαπημένο μεζεδάκι! Πετάς το πρώτο νερό ε; Δεν το ήξερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεμένος μεζές!!!!!! Με ουζάκι και καλή παρέα δε θες τίποτε άλλο!!!! Μπράβο Αριάδνη μου!!! Την καλημέρα μου και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελαίνομαι στη κυριολεξία..με τι καρδιά τώρα να φάω τη...χορτόπιτα που κάνει ο άνδρας μου! ( σκέτη αχαριστία είμαι η σκασμένη!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπάμε πολύ το χταπόδι όλη η οικογένεια, και το μαγειρεύω συχνά,
    αλλά η συνταγή σου νομίζω ότι είναι η πιο καλή που πηγαίνει στο χταπόδι,
    αναδεικνύει την νοστιμιά του, κυρίως αν είναι φρέσκο!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρώω σπάνια αλλά όταν τον κάνω το θέλω πολύ μερακλίδικο...Να σαν μια συνταγή σαν την δική σου!! Κυριολεκτικά με φαντάζομαι να το καταβροχθίζω χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή