Φανταστικός ουζομεζές που τον λατρεύουν κυρίως οι άντρες, αλλά τον τιμούν και οι γυναίκες.
Μέχρι να ετοιμαστεί θα χρειαστούν 2 μέρες, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!
Υλικά:
1 κιλό γαύρος
300 γραμμάρια αλάτι χοντρό
Ξύδι (όσο πάρει)
Ηλιέλαιο (όσο πάρει)
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια. Τον πλένουμε και τον αφήνουμε στο στραγγιστήρι να στραγγίσει. Σε ένα τάπερ απλώνουμε μια στρώση χοντρό αλάτι
Απλώνουμε απο πάνω μια στρώση γαύρο
Ρίχνουμε λίγο αλάτι
και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το ψάρι και σκεπάζουμε με αλάτι
Αφήνουμε το γαύρο στο αλάτι μια μέρα και την επόμενη, ξεπλένουμε τα ψάρια τα βάζουμε καθαρό τάπερ
και τα σκεπάζουμε με ξύδι μέχρι να τα καλύψει για μια μέρα.
Την επόμενη αδειάζουμε το ξύδι , ΔΕΝ ξεπλένουμε τα ψάρια και γεμίζουμε με ηλιέλαιο μέχρι να σκεπαστούν.
Μέχρι να ετοιμαστεί θα χρειαστούν 2 μέρες, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!
Υλικά:
1 κιλό γαύρος
300 γραμμάρια αλάτι χοντρό
Ξύδι (όσο πάρει)
Ηλιέλαιο (όσο πάρει)
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια. Τον πλένουμε και τον αφήνουμε στο στραγγιστήρι να στραγγίσει. Σε ένα τάπερ απλώνουμε μια στρώση χοντρό αλάτι
Απλώνουμε απο πάνω μια στρώση γαύρο
Ρίχνουμε λίγο αλάτι
και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το ψάρι και σκεπάζουμε με αλάτι
Αφήνουμε το γαύρο στο αλάτι μια μέρα και την επόμενη, ξεπλένουμε τα ψάρια τα βάζουμε καθαρό τάπερ
και τα σκεπάζουμε με ξύδι μέχρι να τα καλύψει για μια μέρα.
Ο γαύρος είναι έτοιμος για κατανάλωση και διατηρείται πλέον στο ψυγείο. Χρησιμοποιώ ηλιέλαιο γιατί αυτό το λάδι δεν θα παγώσει μέσα στο ψυγείο, σαν το ελαιόλαδο.
Βάζω το ουζάκι, βάζεις τον γαύρο;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή:*
ΤΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ, δεν το συζητώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάντα φτιαγμένο με χοντρό αλάτι, για να "πιάσει"
Την τελευταία φορά που έφτιαξα γαύρο μαρινάτο, 2 κιλά παρακαλώ, μου το εξαφανίσανε μέσα σε 2 μέρες!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!
τελεια! και την εψαχνα τη συνταγη αυτη! σε ευχαριστω Αριαδνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφο μεζεδάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πραγματικά είναι τέλειος μεζές για ούζο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
Yeap την κάνω (παρόμοια) χρόνια τώρα και έχω όλο το χρόνο μεζέ!! Μπράβο Αριάδνη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπιθανος ο γαυρος!! καλή μας όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα έχει μια θέση στο τραπέζι ο μεζές αυτός κατάλληλος και για το καλοκαίρι (με μέτρο όμως ) και για τον χειμώνα. Τον κάνω συχνά αλλά του βάζω και σκόρδο ψιλοκομμένο και καυτερή πιπεριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ
Φιλιά
Μαρία
πςςςςςςςςςςςςςς τα σάλια μου τρέχουν και είναι και φουλ υγιεινός. Θα το κάνω οταν θα χω χρόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι πολυ καλος μεζες με μπυρα κρυα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό μεζεδάκι για ούζο, κρασάκι, τσίπουρο!! Από τους ωραιότερους και πιο αγαπημένους!! Όταν τον φτιάχνω δεν προλαβαίνει να μείνει για πολύ στο ψυγείο!! Τον έφτιαξες πολύ ωραίο τον μαρινάτο γαύρο! Καλοφάγωτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Α, φτιάξαμε κι εμείς το καλοκαίρι, αλλά το δικό σου έχει πιο σωστή μέθοδο! Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειος μεζές... και αν κάτσει αλλη μια μέρα στο παστωμα γίνεται ακόμη πιο νοστιμος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο μεζεδάκι! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος τον εφτιαξα σήμερα.. εγινε ανάρπαστος..!..!! τωρα είναι ο καλήτερος καιρός καιρός για να τον φτιάξουμε.. ειναι η εποχή του... μπραβο φιλακιαααα!!1!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πρώτος μεζες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλή εβδομάδα!
an kai den eimai fan o mpampas mou tha ton tsakize opote isws ton ftiaksw(me th mama ennoeitai :P )
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοιτα που ακομα κι εγω που δεν τα παω τα παστα, το λιμπιστικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικός μεζές!! Δεν το συζητώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αριάδνη!
Καλησπερα σας
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τον τροπο αυτο ποσο καιρο διατηρειτε? Εντος ψυγειου η εκτος? ευχαριστω
Καλησπέρα αν ο γαύρος είναι καλυμένος με το ηλιέλαιο και καλά κλειστός στο ταπερ, διατηρείται στο ψυγειο για 1 μήνα σίγουρα, ίσως και λίγο περισσότερο.
ΔιαγραφήΕκτός ψυγείου χαλάει? Μου το έστειλαν ταχυδρομικος κι έκανε 10 μέρες να φτάσει. Καλά κλεισμένο και καλυμμένω με λάδι. Ευχαριστώ για τις απαντησεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλει περίπου 12 ώρες στο αλάτι και μετά 2 ώρες στο ξύδι μετά ψιλό σκόρδο μαιδανο και ηλιέλαιο Ταπερ και ψηγειο Τέλειο !!!Σε 15 με 20 μέρες πρέπει να τον φάμε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή