Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

Καλό μήνα σε όλους. Βρέθηκε στο σπιτι μας μια μεγάλη κολοκύθα, όχι λόγω Halloween. Αποφάσισα να ετοιμάσω μια γλυκια κολοκυθόπιτα και πολλές ακόμη συνταγές, που θα ανεβάσω σύντομα.
Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο θέμα του καθαρισμού της κολοκύθας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή καθώς την κόβετε. Υπάρχει πιθανότητα να κοπείτε. Αρχικά την έκοψα στα δυο, έβγαλα τους σπόρους και την έκοψα σε μικρότερα κομμάτια. Αφού την ξεφλούδισα, την ξαναέκοψα και την πέρασα απο το multi. Μπορείτε όση περισσέψει να τη φυλάξετε στην κατάψυξη.

Υλικά:

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 μιση κιλό κολοκύθα περασμένη στο multi
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 μιση φλυτζάνι σταφίδα
1 μιση φλυτζάνι καρύδια καθαρισμένα και σπασμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
Ζάχαρη άχνη

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα (η δική μας ήταν σφιχτή και δεν είχε πολλά υγρά), τη ζάχαρη, τη σταφίδα, τα καρύδια και την κανέλα. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το αλείφουμε με καλαμποκέλαιο και κατα μήκος βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση κολοκύθας. Τυλίγουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε ελαφρα την επιφάνεια του ταψιού με καλαμποκέλαιο και τοποθετούμε τα στριφτα πιτάκια, όπως μας αρέσει. Είτε κυκλικά είτε το ένα δίπλα στο άλλο. Απο πάνω αλείφουμε πάλι με καλαμποκέλαιο τα φύλλα και τα ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε για σχεδον 1 ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

5 σχόλια:

  1. Μας άνοιξες την όρεξη Αριάδνη μου!!! Φαίνεται πολύ νόστιμη !!! Καλή σου μέρα και καλό μας μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την εκανα τη συνταγή αυτή, απλα δεν εστριψα τηνπιτα αλλά την άφησα κανονικη κ τα αρωματα ηταν απίστευτα! Σε ευχαριστώ για τη συνταγή Αριάδνη!!!πάω να φαω κολοκυθοπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατη πιτούλα και με απίστευτο άρωμα!! Γεια στα χέρια σου Αριάδνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ότι πρέπει η συνταγή σου χωρίς τα καρύδια για μένα!!! χεχε!! :) και έχω μια κολοκύθα που με περιμένει!!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή