Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και φέτα

Καλαμάρια στο φούρνο γεμιστά με ρύζι, φέτα και χυμό λεμονιού.
Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 φέτα λευκο τυρί τριμμένο (πάχος 1 δάχτυλο)
Μισο φλυτζάνι ρετσίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Οδοντογλυφίδες
Χυμό απο λεμόνι



Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ρυζι, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με τη ρετσίνα. Αν δούμε ότι δεν έχει βράσει το ρύζι και τα υγρά της ρετσίνας τελειώνουν προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και περιμένουμε μέχρι να βρασει ελαφρα το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε απο τη φωτιά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα/λευκό τυρί. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα μικρό κουταλάκι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με λίγο νερό, χυμό λεμόνι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Ο χρόνος αυτός όμως είναι ενδεικτικός και ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των θαλασσινών, οπότε μόλις ροδίσουν να ξέρετε πως είναι έτοιμα.

13 σχόλια:

  1. πολύ ωραία.. τα καλαμάρια... ειναι αγαπημένα μου... από μικρας ηλικιας!!! ...
    καλή μας όρεξη!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σούπερ φαγητό τα γεμιστά καλαμάρια και αρωματισμένα με τον αγαπημένο μου κόλιανδρο!!

    Καλή Χρονιά Αριάδνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ η γέμιση και τα καλαμαράκια δείχνουν πολύ μαλακά και ζουμερά!!!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!!
    Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια φαίνονται!!!
    Να έχεις μια χρονιά γεμάτη νοστιμιές σαν τις συνταγές σου!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά! Ωραία συνταγή για αποχή από το κρέας ύστερα από τις γιορτές, έχει και πολλά αρωματικά που μου αρέσουν.
    Σε καλώ σε ένα blogoπαιχνιδάκι έτσι για το καλό του νέου blogoχρόνου, αν έχεις όρεξη, δες εδώ: http://chefkang.blogspot.gr/2015/01/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και σαν μεζεδάκι μα και σαν κυρίως πιάτο, είναι σούπερ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται τόσο λαχταριστό!
    Μπράβο, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα! χρονια πολλα! καλη χρονια! με υγεια και οτι αλλο επιθυμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμ, νοστιμότατα! Καλή χρονιά να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κααλαμάρια ένα πολύ νόστιμο φαγητό που πιστεύω ότι αρέσει σε πολλούς.Ωραία η γέμιση και αρωματισμένη με τον υπέροχο κόλιανδρο....σλουπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. miam, to kalamari einai to mono thalassino pou trww, sunithos tiganito alla tha m areze k se auth thn ekdoxh !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι ωραία φωτογράφιση μας έκανες εδώ??Αλλά και η συνταγή σου είναι μούρλια!! Μπράβο κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή