Κοπιάστε να τσιμπήσουμε!
Είπα πως θα μετρησω στο τέλος πόσα κομμάτια μου βγήκαν, αλλά τα τσακισαμε και δεν μπορω να ειμαι ακριβής. Βγηκαν πάντως αρκετά.
Μισή κούπα χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 της κούπας γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη ή 1/4 της κούπας
3-4 κούπες αλεύρι (τόσο ώστε να γίνει μια εύπλαστη , όχι πολύ σφιχτη ζύμη)
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, το αλάτι, το γάλα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το αυγό και σιγά σιγα το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χερια μας. Μόλις η ζύμη γίνει εύπλαστη και αφράτη, αλλά όχι σφιχτή , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και με ένα φλυτζανάκι του καφέ κόβουμε ένα στρόγγυλο κομμάτι ζύμης
Μετά με ένα καπάκι το κόβουμε στη μέση
Αφαιρούμε το ζυμαράκι και μένει όπως στην φωτογραφία νούμερο 3
Η ίδια διαδικασία ακολουθείτε μέχρι να μη μείνει ζυμάρι. Ό,τι περισσεύει το προσθέτουμε στην αρχική ζυμη μας. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με όποια αλμυρη γέμιση θέλουμε. Σε μερικά έβαλα ζαμπον-τυρί-μαγιονέζα και σε άλλα φέτα κοπανισμένη με φρέσκια ντομάτα.
Είπα πως θα μετρησω στο τέλος πόσα κομμάτια μου βγήκαν, αλλά τα τσακισαμε και δεν μπορω να ειμαι ακριβής. Βγηκαν πάντως αρκετά.
Μισή κούπα χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 της κούπας γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη ή 1/4 της κούπας
3-4 κούπες αλεύρι (τόσο ώστε να γίνει μια εύπλαστη , όχι πολύ σφιχτη ζύμη)
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, το αλάτι, το γάλα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το αυγό και σιγά σιγα το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χερια μας. Μόλις η ζύμη γίνει εύπλαστη και αφράτη, αλλά όχι σφιχτή , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και με ένα φλυτζανάκι του καφέ κόβουμε ένα στρόγγυλο κομμάτι ζύμης
Μετά με ένα καπάκι το κόβουμε στη μέση
Αφαιρούμε το ζυμαράκι και μένει όπως στην φωτογραφία νούμερο 3
Η ίδια διαδικασία ακολουθείτε μέχρι να μη μείνει ζυμάρι. Ό,τι περισσεύει το προσθέτουμε στην αρχική ζυμη μας. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με όποια αλμυρη γέμιση θέλουμε. Σε μερικά έβαλα ζαμπον-τυρί-μαγιονέζα και σε άλλα φέτα κοπανισμένη με φρέσκια ντομάτα.
Τα λατρεύω!!! Αλμυρά βέβαια δεν τα έχω δοκιμάσει, οποτε να η ευκαιρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται θα κοπιάσουμε και εννοείται θα τσιμπήσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτος πειρασμός είναι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
δεν εχω δοκιμασει! θελω ομως! καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία έρχομαι και εγώ να με ταΐσεις χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε, τι να τσιμπήσουμε, που θα μπορούσα να φάω έναν τόνο από δαύτα! Χαχα! Φιλιά κακούργα Αριάδνη! :))
ΑπάντησηΔιαγραφή