Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κουνουπίδι τουρσί

Ένα ακόμη τουρσάκι που αγαπάμε πολύ.
Θα χρειαστούμε

Κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
Καρότα ξεφλουδισμένα
Σέλινο
Πιπεριές πολύχρωμες
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
2 φλυτζάνια του καφέ ξύδι
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
Κόκκους πιπέριων


Βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα, μέχρι να μπορουμε να τα τρυπήσουμε με το πηρούνι. Δεν πρέπει να βράσουν πολύ. Και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο πλαστικό τάπερ ρίχνουμε το βραστό κουνουπίδι και τα καρότα, το σέλινο και τις πιπεριές (αν θέλουμε λίγο πριν στραγγίσουμε το κουνουπίδι, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά μας, για να μαλακώσουν). Ρίχνουμε ηλιέλαιο  ή σπορέλαιο μέχρι να τα καλύψει και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι. Για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε κόκκους πιπεριών. Το βάζουμε στο ψυγείο και σε 2-3 μέρες θα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

9 σχόλια:

  1. Δεν έχεις ιδέα πόσο αγαπώ τα τουρσιά και ειδικά αυτά που δείχνεις! Τα κάνω και λίγο καυτερούτσικα και είναι το καλύτερο μου!Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ.... κι εγώ έχω αδυναμία στα τουρσάκια, και μάλιστα στα σπιτικά!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα Αριάδνη μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρσί δεν έχω φτιάξει ποτέ! Το έκανες να φαίνεται πολύ εύκολο, λες να δοκιμάσω!!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωπω..το λατρευω! περιμενω να ερθει η Καθαρα Δευτερα για να το φαω...θα το δοκιμασω νωριτερα βεβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα πόσο εύκολο είναι τελικά και δεν έχω φτιάξει ποτέ!! ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!! καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή