Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αρνάκι ψητό με χυμό εσπεριδοειδών και πεκορίνο

Το αρνί έχει τη δική του χάρη και γίνεται λουκούμι, αν μαγειρευτεί σωστά.
Υλικά:

1 κιλό αρνάκι γάλακτος  (μπούτι)
6 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
Λίγο δενδρολίβανο
Μισό ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
Μισό ποτήρι του κρασιού μανταρίνι
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κύμινο
Κόλιανδρο
Λίγο πεκορίνο τριμμένο
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Πλένουμε τα κομμάτια του αρνιού και τα βάζουμε σε ένα τάπερ με τις σκελίδες σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, δενδρολίβανο, το χυμο λεμόνι, πορτοκάλι , μανταρίνι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το αρνάκι στη γάστρα, γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες και το ζουμί απο το τάπερ που μαρινάραμε το κρέας. Αν μας φανεί λίγο , προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι, λεμονι, μανταρίνι. Αφήνουμε να ψηθούν στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 μιση ώρα περίπου. Σερβίρουμε με πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


3 σχόλια:

  1. Τι νόστιμο φαγάκι είναι αυτό!!!! Πραγματικά ότι πρέπει για ένα κυριακάτικο τραπέζι!!!!
    Θα έγινε πολύ μαλακό και αρωματικό με το συγκεκριμένο μαρινάρισμα!!!
    Καλό βράδυ και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλό μαρινάρισμα κάνει το κρέας λουκούμι!!
    Ωραίο κυριακάτικο φαγάκι μας ετοίμασες Αριάδνη μου!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ..βρηκα τι θα κανω τα Χριστουγεννα! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή